Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Foča: Potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta za gradnju stanova za mlade bračne parove

22 Septembar 2022
2 min.
Foča: Potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta za gradnju stanova za mlade bračne parove

U Foči je danas potpisan ugovor o kupoprodaji opštinske parcele u naselju Donje Polje na kojoj će se graditi zgrada za mlade bračne parove sa 55 stanova.


Ugovor su potpisali opština Foča i preduzeće “Konstruktor”, koje je izabrano za izvođača radova.

Načelnik opštine Milan Vukadinović rekao je da je želja opštine da mladi bračni parovi dobiju svoju prvu stambenu jedinicu po cijeni od 1.350 KM po metru kvadratnom, a da će ostatak cijene izgradnje opština subvencionisati vlastitim sredstvima zajedno sa Vladom Srpske, koja je za ovu namjenu izdvojila 800.000 KM.

“Ukoliko su postojale neke sumnje da li će se zgrada praviti, mislim da smo ih ovim činom odagnali. Ta zgrada će se definitivno praviti, izvođač je potpisao ugovor i mi ćemo u narednim danima da preciziramo detalje, da vidimo kojom dinamikom će se sve odvijati, a da 55 mladih porodica dobije svoju prvu stambenu jedinicu“, rekao je Vukadinović.

On je naveo da su nakon prva dva opštinska poziva, 42 mlada bračna para na pragu da im bude odobreno učešće u ovom projektu, sa kojima će u narednom periodu biti zaključeni ugovori i objavljena konačna rang lista, dok će za preostalih 13 stanova opština raspisati još jedan poziv.

Direktor preduzeća “Konstruktor” Boško Ivanović rekao je da je ostalo da se potpiše još jedan ugovor o definisanju međusobnih obaveza između opštine i izvođača, nakon čega će se steći uslovi za vađenje građevinske dozvole i sam početak gradnje.

“Zgrada je predviđena u spratnosti – suteren, prizemlje, tri sprata i potkrovlje sa 55 stambenih jedinica. Glavnim projektom će se definisati svi ostali bitni detalji“, rekao je Ivanović.

Zgrada će se graditi na desnoj obali Ćehotine, tačnije na sastavcima te rijeke sa Drinom, u blizini zgrade dječijeg vrtića.

SRNA

Povezani članci

Za vikend rade lokacije za izdavanje ličnih dokumenata

Lokacije za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske radiće za vikend povodom održavanja opštih izbora, saopšteno je iz Ministarstva. Ove lokacije rade danas u 7.00 časova do sutra u 19.00 časova. Radi preduzimanja mjera i radnji za bezbjedno održavanje opštih, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza […]

Cvijanović: Јedini pravni okvir za naše živote naša Republika Srpska

Znamo da je jedini pravi okvir za naše živote naša Republika Srpska i dužnost svih nas je da zajedno radimo za uspjeh i napredak i zajedno moramo da branimo boje naše zastave, poručila je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, na završnoj predizbornoj tribini ove stranke u Banjaluci na Trgu Republike. – Približavamo se još jednoj pobjedi […]