Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Fond PIO: Dostaviti potvrde o redovnom školovanju

18 Septembar 2023
1 min.
Fond PIO: Dostaviti potvrde o redovnom školovanju

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske pozvao je srednjoškolce i studente koji su korisnici porodične penzije da dostave potvrde o redovnom školovanju za školsku 2023/2024 godinu.


Srednjoškolci koji su korisnici ovog prava, njih 1.132, treba da dostave potvrdu Fondu PIO do 22. septembra, a studenti korisnici ovog prava, njih 1.534 korisnika, potvrdu treba da dostave do 24. oktobra.

Potvrde za korisnike u Republici Srpskoj mogu se dostaviti u najbližu poslovnicu Fonda PIO, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti redovno i bez prekida, saopšteno je iz Fonda PIO Republike Srpske.

Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku značiće da dijete-korisnik porodične penzije više nije na redovnom školovanju, nakon čega se obustavalja isplata.

Za dostavljene školske potvrde Fond PIO, kako se navodi, u okviru zakonskog postupanja, zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.

SRNA

Povezani članci

Pozitivne ocjene GCF-a za sprovođenje zelene agende u Srpskoj

Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara kreirali su plan aktivnosti sa kojim će nastupiti na zajedničkom sastanku sa Zelenim klimatskim fondom /GCF/. Ministar spoljne trgovine Staša Košarac istakao je tokom današnjeg sastanaka u Banjaluci sa vršiocem dužnosti direktora IRB-a Draženom Vrhovcem, da je GCF kao najveći […]

U četvrtak sjednica Vlade Srpske u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će u četvrtak, 23. maja, u Srebrenici biti održana sjednica Vlade i rukovodstva Srpske na kojoj će biti doneseni zaključci. Dodik je rekao da će taj dan zvaničnici Srpske položiti cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu, a da će od Memorijalnog centra u Potočarima […]