Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Fond PIO: Dostaviti potvrde o redovnom školovanju

18 Septembar 2023
1 min.
Fond PIO: Dostaviti potvrde o redovnom školovanju

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske pozvao je srednjoškolce i studente koji su korisnici porodične penzije da dostave potvrde o redovnom školovanju za školsku 2023/2024 godinu.


Srednjoškolci koji su korisnici ovog prava, njih 1.132, treba da dostave potvrdu Fondu PIO do 22. septembra, a studenti korisnici ovog prava, njih 1.534 korisnika, potvrdu treba da dostave do 24. oktobra.

Potvrde za korisnike u Republici Srpskoj mogu se dostaviti u najbližu poslovnicu Fonda PIO, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti redovno i bez prekida, saopšteno je iz Fonda PIO Republike Srpske.

Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku značiće da dijete-korisnik porodične penzije više nije na redovnom školovanju, nakon čega se obustavalja isplata.

Za dostavljene školske potvrde Fond PIO, kako se navodi, u okviru zakonskog postupanja, zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.

SRNA

Povezani članci

U Spskoj rođeno 18 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba, četiri djevojčice i 14 dječaka. Devet beba rođeno je u Banjaluci, četiri u Gradišci, po dvije u Bijeljini i Foči, a jedna u Nevesinju, potvrđeno je Srni u porodilištima. U Banjaluci su rođene dvije djevojčice i sedam dječaka, u Gradišci dva dječaka i dvije […]

Vjičić: Američka Ambasada ponovo izvrće činjenice

 Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Miroslav Vujičić rekao je Ambasada SAD konstantno optužuje Republiku Srpsku i njenog predsjednika Milorada Dodika za opstrukciju evropskog puta BiH, a stvarni problemi su uvijek u Federaciji BiH, što je potvrdilo glasanje četiri kantona o reformskoj agendi. “Glasanje kantona je potvrdilo tu činjenicu, ali je na sceni najgrublja […]