Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Fond PIO: Dostaviti potvrde o redovnom školovanju

18 Septembar 2023
1 min.
Fond PIO: Dostaviti potvrde o redovnom školovanju

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske pozvao je srednjoškolce i studente koji su korisnici porodične penzije da dostave potvrde o redovnom školovanju za školsku 2023/2024 godinu.


Srednjoškolci koji su korisnici ovog prava, njih 1.132, treba da dostave potvrdu Fondu PIO do 22. septembra, a studenti korisnici ovog prava, njih 1.534 korisnika, potvrdu treba da dostave do 24. oktobra.

Potvrde za korisnike u Republici Srpskoj mogu se dostaviti u najbližu poslovnicu Fonda PIO, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti redovno i bez prekida, saopšteno je iz Fonda PIO Republike Srpske.

Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku značiće da dijete-korisnik porodične penzije više nije na redovnom školovanju, nakon čega se obustavalja isplata.

Za dostavljene školske potvrde Fond PIO, kako se navodi, u okviru zakonskog postupanja, zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.

SRNA

Povezani članci

Dodik danas sa Orbanom u Budimpešti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastaće se danas u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Sastanak i radni ručak Dodika i Orbana održaće se u 12.00 časova u Karmelićanskom manastiru u Budimu. Predsjednik Srpske ocijenio je da je Orban racionalan važan i realan političar u EU i sinonim onoga što EU treba da bude. “Na […]

U Srpskoj rođeno 20 beba

U porodilištima Republike Srpske u protekla 24 časa rođeno je 20 beba. U Bijeljini je rođeno sedam beba, a u Banjaluci pet. U Doboju su rođene četiri bebe dok su u Istočnom Sarajevu rođene dvije. Po jedna beba rođena je u Gradišci i Zvorniku.