Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Gašanović: Ponovo se kandidujem, imam povjerenje naroda

22 Jun 2024
2 min.
Gašanović: Ponovo se kandidujem, imam povjerenje naroda

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović /SDS/ izjavio je Srni da će se ponovo kandidovati za ovu funkciju na predstojećim lokalnim izborima, ocijenivši da građani u njega imaju povjerenje.


“Naša lokalna privreda ide uspješnom dinamikom. Mi već 10 godina imamo dinamiku rasta privrede od 10 do 17 odsto”, rekao je Gašanović i dodao da će biti napravljen plan kojim će se jasno definisati ciljevi u godinama koje dolaze.

On je uvjeren da će na čitavom području opštine Istočni Stari Grad, od Zlatišta do Vučje Luke, biti mnogo gradilišta, mnogo sadržaja i mnogo pomoći za privredu.

Podsjetio je da se privreda ove lokalne zajednice zasniva na drvnoj industriji, eksploataciji kamena, poljoprivredi i turizmu.

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu se intenzivno radilo na jačanju institucionalnog kapaciteta opštine, što se pokazalo kao veoma ispravno djelovanje, jer su vratili stanicu policije, kao i odjeljenja Geodetske uprave i Zavoda za zapošljavanje, sve u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

On je naveo da je u planu izgradnja vatrogasnog doma na Bulozima, u koji će grad Istočno Sarajevo uložiti 250.000 KM, kao i da je želja da do kraja godine bude završena izgradnja moderne skupštinske sale sa 88 mjesta za čiju gradnju će grad obezbijediti 250.000 KM, a opština 50.000 KM”.

Gašanović je napomenuo da se vode i intenzivni dogovori sa Ministarstvom za izbjegla i raseljena lica Kantona Sarajevo u vezi sa izgradnjom dvije putne dionice koje spajaju četiri mjesta u opštini Istočni Stari Grad i dva u federalnoj opštini Ilijaš.

Takođe, kaže, nastaviće se i saradnja sa Olimpijskim centrom “Jahorina”, posebno na planu izgradnje najvećeg sankališta na Trebeviću, kao i realizacija brojnih projekata u sferi infrastrukture na području Istočnog Starog Grada.

SRNA

Povezani članci

Šešlija: Uz četiri nove specijalizacije, u Bolnici “Srbija” u proteklih pet godina 43 nova doktora

U skladu sa planom i programom za ovu godinu Bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu raspisuje konkurs za četiri specijalizacije. Tokom proteklih pet godina kroz 39 specijalizacija ova ustanova kontinuirano radi na usvaršavanju svog doktorskog kadra što garnatuje opstanak i efikasno funkicionisanje bolnice. Doktorica Olivera Drašković je svojevremeno bila student generacije na fakultetu u Foči , […]

Pale: Voda nakon padavina lošijeg kvaliteta, ali se redovno kontroliše (VIDEO)

Voda u Palama lošeg je kvaliteta, žale se građani. Na adresu Skupštine opštine i Područnog odjeljenja Republičkog inspektorata u Palama, stigao je veći broj pritužbi, čiji su potpisnici, nezadovoljni građani. Iz Vodovoda odgovaraju da je voda lošeg kvaliteta nakon padavina i podsjećaju da je to višegodišnji problem. Ispravnost vode, tvrde, redovno kontrolišu. “Hej, samo da […]