Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Gašić se sastao sa izaslanicima odbrane

25 Jun 2024
1 min.
Gašić se sastao sa izaslanicima odbrane

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić sastao se sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika ili pomoćnika izaslanika odbrane Srbije u BiH, Bugarskoj, Ruskoj Federaciji, SAD i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Gašić je budućim izaslanicima odbrane dao usmjerenja za rad po stupanju na dužnost u zemljama prijema, uz uvjerenje da će štititi interese Srbije i dostojno predstavljati svoju zemlju koja je čvrsto opredjeljena da očuva vojnu neutralnost.

Ministar odbrane je posjetio Vojnoobaveštajnu agenciju gdje mu je direktor Agencije, general-major Zoran Stojković predstavio mogućnosti, kapacitete i djelokrug rada ove agencije, kao i aktuelnu globalnu i regionalnu političko-bezbjednosnu situaciju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Gašić je naglasio da je Vojnoobaveštajna agencija oduvijek bila stub bezbjednosno-obavještajnog sistema Srbije i da su njeni pripadnici ozbiljni profesionalci koji žive i rade za Srbiju.

SRNA

Povezani članci

Zemljotres od tri stepena po rihteru kod Herceg Novog

Kod Herceg Novog registrovan je zemljotres od tri stepena po Rihteru, podaci su crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. Zemljotres je registrovan petnaest minuta poslije ponoći sa epicentrom 21 kilometar južno od Herceg Novog. Hipocentar je bio na dubini od 30 kilometara. Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalnu štetu u epicentralnom području.

Ponovno saslušanje osumnjičenog za ubistvo djevojčice Danke Ilić

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas bi drugi put trebalo da bude saslušan Dejan D, jedan od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić. Novo saslušanje zakazano je na molbu osumnjičenog, koji je u tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan J. djevojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i tijelo bacili na […]