Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Gašić se sastao sa izaslanicima odbrane

25 Jun 2024
1 min.
Gašić se sastao sa izaslanicima odbrane

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić sastao se sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika ili pomoćnika izaslanika odbrane Srbije u BiH, Bugarskoj, Ruskoj Federaciji, SAD i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Gašić je budućim izaslanicima odbrane dao usmjerenja za rad po stupanju na dužnost u zemljama prijema, uz uvjerenje da će štititi interese Srbije i dostojno predstavljati svoju zemlju koja je čvrsto opredjeljena da očuva vojnu neutralnost.

Ministar odbrane je posjetio Vojnoobaveštajnu agenciju gdje mu je direktor Agencije, general-major Zoran Stojković predstavio mogućnosti, kapacitete i djelokrug rada ove agencije, kao i aktuelnu globalnu i regionalnu političko-bezbjednosnu situaciju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Gašić je naglasio da je Vojnoobaveštajna agencija oduvijek bila stub bezbjednosno-obavještajnog sistema Srbije i da su njeni pripadnici ozbiljni profesionalci koji žive i rade za Srbiju.

SRNA

Povezani članci

Danas otvaranje Sajma knjiga

Međunarodni beogradski sajam knjiga biće otvoren danas, a tokom devet sajamskih dana predstaviće se više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, izdavača i pisaca, među kojima i iz Republike Srpske. Sajam, koji će ove godine biti organizovan pod sloganom “Riječ je slobodna”, u 18.00 časova otvoriće Milena Marković, nagrađivana pjesnikinja, dramski pisac i scenarista, […]

Petronijević: Zapad uznemiren zbog BRIKS-a, na udaru Srbija i Srpska

 Predsjednika Centra za obnovu međunarodnog prava Goran Petronijević ističe da je Zapad uznemiren zbog Samita BRIKS-a u Kazanju i da pojačava pritiske na Srbiju i Republiku Srpsku, te njenog predsjednika Milorada Dodika, koji ne krije da bi želio da BiH i Srpska postanu dio BRIKS-a. Petronijević ukazuje da Zapad ne prihvata činjenicu da je BRIKS, […]