Ravna planina banerRavna planina baner

Region

General Mojsilović obišao Kopnenu zonu bezbjednosti

05 Avgust 2022
1 min.
General Mojsilović obišao Kopnenu zonu bezbjednosti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je danas prilikom obilaska dijela vojnih snaga angažovanih na kontroli Kopnene zone bezbjednosti i obezbjeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom da je zadovoljan borbenom gotovošću i spremnošću da izvrše svaki zadatak koji država pred njih postavi.

General Mojsilović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su angažovani vojnici i starješine spremni, motivisani i obučeni da izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi otadžbina Srbija.

Mojsilović i saradnici provjerili su nivo borbene gotovosti snaga Vojske Srbije u rejonu baza “Tabalije” i “Rudnica” i njihovu osposobljenost da u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbijede mir i sigurnost u ovom dijelu Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Baze u Kopnenoj zoni bezbjednosti zajedno sa načelnikom Generalštaba obišli su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Operativne uprave general-potpukovnik Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku general-major Srđan Petković.

SRNA

Povezani članci

Poslanici izglasali – Zeta samostalna opština

Skupština Crne Gore izglasala je izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kao i Zakona o glavnom gradu, kojima je predviđeno osnivanje Zete kao samostalne opštine. Za ta zakonska rješenja noćas su glasala 44 poslanika, protiv su bila dva, a 35 je bilo uzdržano. Zakoni će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službenom […]

Vučić: Nećemo pristati na ZSO sa besmislenim ovlaštenjima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da on i saradnici na predstojeći sastanak sa Aljbinom Kurtijem i delegacijom Prištine u Briselu idu kako bi pokušali da očuvaju mir i stabilnost, ali i da razgovaraju o zajednici srpskih opština /ZSO/ koja bi imala ovlaštenja predviđena Briselskim sporazumom, a ne “Ustavom Kosova”, što je besmisleno. “Hoćemo da […]