Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Glavni pretres u postupku protiv Dodika i Lukića

06 Decembar 2023
1 min.
Glavni pretres u postupku protiv Dodika i Lukića

Danas počinje glavni pretres u postupku koji se u Sudu BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

Advokat predsjednika Srpske Goran Bubić potvrdio je za RTRS da će se predsjednik Srpske odazvati pozivu Suda BiH i sa pravnim timom prisustvovati glavnom pretresu.

Bubić je naveo da se Sud još nije izjasnio o zahtjevu odbrane da sudski postupak bude premješten u banjalučki Osnovni sud.

Osim advokata Bubića, glavnom pretresu prisustvovaće i članovi šireg tima za odbranu predsjednika Srpske, među kojima su advokati Goran Petronijević i Anto Nobilo.

Petronijević je u izjavi za Tanjug istakao da će nekoliko kolega iz Centra za obnovu međunarodnog prava, takođe, biti u sudnici i javnosti objasniti regularnost ovog postupka.

RTRS

Povezani članci

Stupio na snagu Pravilnik o podsticajima za razvoj poljoprivrede i sela

Stupio je na snagu Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2024. godinu, prema kojem će za podršku tekućoj proizvodnji iz ovogodišnjeg agrarnog budžeta biti izdvojeno 108.270.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Iz Ministarstva su podsjetili da agrarni budžet za 2024. godinu iznosi […]

FZO Srpske: Za terapije za oboljele od rijetkih bolesti planirano 13,4 miliona KM

U Republici Srpskoj za najsavremenije terapije za oboljele od rijetkih bolesti u ovoj godini planirano je 13,4 miliona KM, što je za dva miliona KM više nego lani, saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske. Iz ovog fonda su istakli da je cilj finansiranje novih lijekova, kao i dodatnog poboljšanja dostupnosti terapija za oboljele od […]