Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Godinama bili neaktivni; sada se “bude” i vrede pravo bogatstvo

01 Januar 2022
2 min.
Godinama bili neaktivni; sada se “bude” i vrede pravo bogatstvo

Bitkoin novčanik koji sadrži milione dolara vrednu kriptovalutu izašao je iz stanja mirovanja.

Iz ovog ili onog razloga, novčanik nije obavljao transakcije godinama, uprkos tome što sadrži novac koji može da promeni život.

Novčanik nije korišćen od 2013., jedva nekoliko godina nakon što je nestao tajanstveni kreator bitkoina Satoši Nakamoto. Novčanik trenutno sadrži bitkoin vredan 15 miliona dolara, a nejasno je ko je vlasnik ovog računa ili zašto je ponovo aktiviran u utorak, piše Cointelegraph, prenosi Indeks.

Novčanik ima 321 bitkoin. Nakon osam godina, vrednost ovog iznosa porasla je sa 6.594 dolara na neverovatnih 15.103.046 dolara. Dosad su sredstva u novčaniku porasla gotovo 2.300 puta. Bitkoin zajednica vrvi od nagađanja o tome ko je vlasnik novčanika i zašto je upravo izašao iz stanja mirovanja. Neki veruju da bi to mogao biti takozvani kit, pojedinac ili grupa s velikim zalihama bitkoina, koji će uzdrmati tržište.

Mask rešio najveću misteriju kriptovaluta? “Mislim da je ovaj čovek stvorio bitkoin”

Jedan je tviteraš izneo nekoliko mogućih razloga za aktivaciju novčanika. Prema njima, postoje mnoge mogućnosti, od toga da se Satoši Nakamoto odlučio vratiti, preko toga da se radi o strpljivom ulagaču koji će sada prodati svoje bitkoine, do toga da se neko prisetio svog novčanika i sada želi da se podseti svih pređašnjih transakcija.

Aktivirano više bitkoin novčanika

Poslednjih meseci ponovo je aktivirano nekoliko neaktivnih bitkoin novčanika iz perioda od 2011. do 2013. godine, od kojih svaki sadrži nekoliko desetina miliona dolara vrednih bitkoina. Dana 19. septembra, vlasnik neaktivnog bitkoin novčanika ispraznio je svoj račun i prebacio svih 616 bitkoina na različite račune.

Gde se nalaze bankomati za kriptovalute u Srbiji? Na severu KiM se doslovno štancuju pare

Stari i neaktivni novčanici iz ranih dana bitkoina ponovo se aktiviraju s velikim količinama kriptovalute. Rani investitori koji su uložili nekoliko stotina dolara i zadržali svoje udele evoluirali su u bitkoin kitove, s vrednostima koje su nastavile da rastu. Još jedan bitkoin novčanik probudio se u januaru nakon što je bio neaktivan od juna 2010. Novčanik je imao kriptovalutu vrednu pet miliona dolara.

U junu 2021. postao je aktivan još jedan kit račun s 900 bitkoina. U nedelju je nakon devet godina ponovo aktivirana još jedna neaktivna adresa s 235 bitkoina vrednih 11.114.901 dolar. Neaktivna adresa s 225 bitkoina aktivirana je u četvrtak nakon gotovo osam i po godina.

B92

Povezani članci

Godinama bili neaktivni; sada se “bude” i vrede pravo bogatstvo

Bitkoin novčanik koji sadrži milione dolara vrednu kriptovalutu izašao je iz stanja mirovanja. Iz ovog ili onog razloga, novčanik nije obavljao transakcije godinama, uprkos tome što sadrži novac koji može da promeni život. Novčanik nije korišćen od 2013., jedva nekoliko godina nakon što je nestao tajanstveni kreator bitkoina Satoši Nakamoto. Novčanik trenutno sadrži bitkoin vredan […]

Srbi iz Federacije ne žele da budu statistička greška – traže isto što imaju Bošnjaci i Hrvati u Republici Srpskoj

Od 600.000 Srba koliko je pre rata živelo u delu sadašnje Federacije u BiH, sada ih živi svega oko 50.000. Prema nezvaničnim podacima, najdrastičnije smanjenje Srba u proteklom ratu desilo se u Sarajevu, u kojem je pre rata živelo 160.000 Srba, a sada ih manje od je 10.000, što je Srbe svelo na statističku grešku.Upravo […]