Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Grčka pravoslavna crkva sastavila pismo na temu vakcinacije

21 Juli 2021
2 min.
Grčka pravoslavna crkva sastavila pismo na temu vakcinacije

Sinod Grčke pravoslavne crkve /GPC/ sastavio je cirkularno pismo sa 12 pitanja i odgovora na temu vakcinisanja protiv kovida 19, koji će biti pročitan vjernicima u crkvama širom zemlje.


Pismo na četiri stranice, koje je list “Katimerini” objavio sinoć, ne bavi se samo medicinskim pitanjima poput efekata vakcinacije protiv delta varijante virusa, nego i teorijama zavjere.

“Vakcine protiv virusa korona ne sadrže mikročipove. To su nerealne teorije zasnovane na kampanjama dezinformisanja na internetu”, navodi Sinod GPC, prenijela je agencija DPA.

Razjašnjena je i popularna teorija zavjere u Grčkoj prema kojoj vakcine sadrže ćelije embriona. Sinod napominje da to ne postoji ni u jednoj vakcini.

Dnevni brojevi inficiranih u Grčkoj značajno su počeli da rastu u posljednje vrijeme, a interesovanje za vakcinaciju opada.

Vlasti su juče potvrdile novih 3.565 infekcija u prethodna 24 časa.

Vlada pokušava da popularizuje vakcinaciju raznim mjerama, poput novčanih podsticaja u iznosu od 150 evra za mlade koji se imunizuju.

Vakcine su sada obavezne za zaposlene u sektoru zdravstva i pružanja njege, a oni koji odbiju da se imunizuju ne mogu da dolaze na posao i više ne primaju platu.

Očekuje se da će podrška Grčke pravoslavne crkve vakcinaciji biti značajna za povećanje broja imunizovanih, pošto su u Grčkoj vjernici naročito brojni među skepticima kada je riječ o imunizaciji.

Više od 95 odsto Grka su pravoslavci, odnosno tako se izjašnjavaju, a pravoslavlje je uneseno u Ustav kao glavna religija.

SRNA

Povezani članci

Hapšenja i neredi u Berlinu (video)

U Berlinu su danas održani protesti protiv pandemijskih ograničenja. Na ulicama je bilo napeto, a u nekoliko navrata došlo je do sukoba između demonstranata i policije. Prema rečima organizatora, skup je pozvao na „slobodu i obnovu osnovnih ljudskih prava“. Policija je objavila da je nekoliko demonstracija zabranjeno. A bile su najavljene i kontrademonstracije. Ranije je […]

Promjena na tronu za najbogatijeg na svijetu

Džef Bezos više nije najbogatija osoba na svetu. Sada se na tron najbogatijih ponovo popeo francuski tajkun Bernar Arno. Nakon prijavljivanja poslovnih rezultata u drugom kvartalu, akcije„Amazona” pale su za 7,6 odsto, pa je Bezos kao najveći akcionar najviše i izgubio – 13,9 milijardi dolara. Uprkos tome što su i akcije Arnoovog konglomerata LVMH pale […]