Ravna planina banerRavna planina baner

Kolumne

Gvozden Šarac: Zli Srbi i slobodoljubivi svijet ili je ipak obrnuto?

15 April 2024
4 min.
Gvozden Šarac: Zli Srbi i slobodoljubivi svijet ili je ipak obrnuto?

Piše: Gvozden Šarac

Ranije, mnogo ranije trebalo je usvojiti Rezoluciju o Srebrenici. I prije 1995-te, najbolje bi bilo da su sličan “hatišerif” izdali Turci nakon Kosovskog boja kada su se Srbi ispriječili Osmanlijama iz Azije. Zamislite da je još tada rečeno da su Srbi narod sa genocidnim kodom pa koliko bi nesreće i zla uzrokovanim srpskim postojanjem bilo spriječeno. Da su ih na vrijeme stavili u ravan sa Luciferom, umjesto što se predstavljaju kao svetosavski narod, svijet bi bio pošteđen patnje i nesreće a Srba ne bi ni bilo. Dio bi svakako u “devširmi” otišao u Muslimane, mnogi s ustaškim nožem ispod grla “rado” su oblačili hrvatski “dres”, pojedini bi se sjetili autentičnih crnogorskih korijena pa bi postali Montenegrini, ostatak bi se “zakitio” albanskom ili makedonskom zastavom. I eto sreće za čovječanstvo, Srba nema, bili bi označeni kao genocidni narod, tako bi ih spominjali u istoriji. I svi sretni i zadovoljni. Milosrdni Njemci ne bi strahovali da ih neko, ne dao Bog, optuži da su izmislili industrijsko ubijanje Jevreja, Slovena, Roma i ostalih, Amerikanci i Englezi bi i dalje mogli da bombarduju slobodoljubive narode zbog nafte i drugih resursa. Svi bi svoju biografiju prali preko genocidnih Srba koji svijet zadužiše zločinom i svakim nepočinstvom.

Ali nije kasno, neka Generalna skupština UN, u skladu sa zapadnim, demokratskim standardima izglasa usvajanje Rezolucije o Srebrenici i pokaže svijetu da brine o prošlosti, da se sjeća kada su ljudi ubijani. I treba. I nemoj ko da im prigovori što nema takvih Rezolucija o Jasenovcu, Jadovnu, Starom Brodu ili Garavicama, možda Jajincima, Kraljevu, Kragujevcu tamo su svakako ubijani Srbi koji zaslužuju da nestanu. Šta će nam, takvi „nakazni“, nedostojni da žive na planeti Zemlji.

Ili možda što nema rezolucija o koncologorima Dahau, Aušvic, Treblinka i drugi. Nemoj ko slučajno da takvo nešto predloži, da se ne uvrijede Njemci, da mi se ne dao Bog “nasekira” šefica njemačke diplomatije Angelina Berbok ako joj neko djeda na taj način pomene, nemojte. Ili Rezoluciju o ugnjetavanju starosjedelačkih naroda u Americi, da se ne usudite da pomenete razmjere satiranja civilizacije “crvenog” čovjeka od strane bijelaca s evropskog kontinenta, da mi /Džozef/ Bajdenu ne bude loše. P.S. Nešto mi je bledunjav posljednjih dana ali mlad je, oporaviće se.

Predlažem kada se bude usvajala Rezolucija o Srebrenici, da u Generalnu skupštinu UN pozovu Brana Vučetića, da aplaudira dok Njemačka, Ruanda budu obrazlagali zašto je važna a onda s tom Rezolucijom da ode na grob oca, majke i brata u Bratuncu i da im se ispovjedi …i bolje je što vas komšije ubiše 92-ge na moje oči a mene raniše i odvedeše u zatvor jer bi vas 95-te proglasili geniocidnim, da kojim slučajem pretekoste ispod Naserovog noža….

One koji još sumnjaju da je usvajanje Rezolucije o Srebrenici dobro po srpski narod, neka pažljivije pročitaju i vidjeće da se u tekstu nigdje ne spominje Republika Srpska ni Srbija. Čemu strah braćo Srbi i sestre Srpkinje. Vi ste svakako rođeni genocidni, uskoro vas neće ni biti, Rezolucija je tek korak ka vašem zatiranju.

Doduše neće biti baš lako da se iz istorije i svijesti čovječanstva uklone srpski tragovi. Iz mudrih knjiga moraće da izbrišu da su se Srbi žrtvovali za hrišćansku Evropu na Kosovu i Metohiji pred turskom najezdom, da su uz Francusku s početka 19. vijeka pokrenuli revolucionarni talas oslobođenja, moraće da nestanu iz udžbenika i slavne bitke na Ceru, golgota preko Albanije i Vaskrs na Solunskom forntu kada je srpska pješadija bila brža od francuske konjice. Neće se spominjati činjenica da su Srbi imali dva pokreta otpora u porobljenoj Evropi pod Hitlerom. Doprinos srpskih umova Milutina Milankovića, Mileve Marić i Mihajla Pupina odavno se minorizuju, Hrvati svakako prisvajaju Nikolu Teslu, vještačkom intelegincijom učiniće da Novak Đoković nikada nije ni bio najbolji teniser svijeta i da su srpski košarkaši prvi od evropljana pravili dar mar na NBA parketima. Sve će se to izbrisati a Srba nestati.

Ostaće samo Rezolucija o Srebrenici jer je to civilizacijska potreba da se jedan mali narod, Srbi okarakteriše kao genocidni, da se slomi kada to nisu uspjela tri carstva, NATO avijacija i bombe, ni visoki predstavnici i strane sudije.”

A onda sam se probudio i sve ih poslao u … materinu. Džaba ste krečili, taj film o Srbinu na koljenima nećete gledati. Na to nas obavezuju žrtve iz Odbrambeno-otadžbinskog i svih prethodnih ratova a prije svega pokoljenja koja s ponosom nose srpsko ime i prezime.

Povezani članci

Autorski tekst predsjednika Srpske: Dejtonski sporazum i Rezolucija 2625

Dejtonski sporazum ili Opšti okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini, kako je njegov zvanični naziv, jedan je od najvažnijih dokumenata međunarodnog prava nastalih nakon Drugog svjetskog rata.  Pored tog opšteg i okvirnog sporazuma, on sadrži i 11 aneksa kojima su potpisnici – Republika Srpska i Federacija BiH sporazumno i detaljno razradili uslove za […]

Karan: Presude Evropskog suda dio politike napada na Srpsku i težnji ka raspakivanju Dejtona

Presude Evropskog suda za ljudska prava dio su kontinuirane politike napada na Republiku Srpsku i težnje ka stvaranju unitarne BiH, kroz proces unitarizacije i majorizacije, koju sprovodi politika okupljena oko bošnjačke strukture, Ustavnog suda BiH i dijela međunarodne zajednice, ukazao je profesor ustavnog prava Siniša Karan. Kolumnu profesora Karana za Srnu prenosimo u cijelosti: Evropski […]