Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Hapšenja i neredi u Berlinu (video)

01 Avgust 2021
1 min.
Hapšenja i neredi u Berlinu (video)

U Berlinu su danas održani protesti protiv pandemijskih ograničenja. Na ulicama je bilo napeto, a u nekoliko navrata došlo je do sukoba između demonstranata i policije.

Prema rečima organizatora, skup je pozvao na „slobodu i obnovu osnovnih ljudskih prava“. Policija je objavila da je nekoliko demonstracija zabranjeno. A bile su najavljene i kontrademonstracije.

Ranije je hiljade ljudi izašlo na ulice nemačke prestonice, a mnogi od njih sukobili su se sa policijom u znak protesta protiv pandemijskih propisa koje je nametnula vlada.

Iako su letos ublažena neka ograničenja, Nemci i dalje moraju da nose maske na javnim mestima i da se pridržavaju drugih mera protiv pandemije.

Povezani članci

Zaharova upozorila: Skladišta sa američkim nuklearnim oružjem bila bi legitimna meta

Ukoliko Poljska odluči da skladišti američko nuklearno oružje, objekti u kojima ono bude skladišteno biće među legitimnim metama Rusije u slučaju direktnog sukoba sa NATO-om, upozorila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Ona je za RIA Novosti komentarisala izjavu poljskog predsjednika Andžeja Dude da je Poljska spremna da skladišti američko nuklearno oružje, ocijenivši […]

Sijarto: SAD, NATO i EU se takmiče ko može da isporuči više oružja Ukrajini 

SAD, NATO i EU se u suštini takmiče ko može da isporuči više oružja Ukrajini i time dodatno eskaliraju sukob sa Rusijom i prijete novim svjetskim ratom, istakao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. On je po dolasku u Luksemburg na zajednički sastanak ministri spoljnih poslova i odbrane EU naglasio da nakon odluke Američkog […]