Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Akcija “Kontakt”: Pretresi na više lokacija na području Istočnog Sarajeva

13 Oktobar 2021
1 min.
Akcija “Kontakt”: Pretresi na više lokacija na području Istočnog Sarajeva

U toku su pretresi na više lokacija na području koje operativno pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u okviru akcije u vezi sa hapšenjem lica koja su počinila krivična djela osiguraničke prevare, potvrdila je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Mirna Miljanović.


Ta lice se sumnjiče i za prevare, falsifikovanje isprava, zloupotrebu službenog položaja i udruživanje radi činjenja krivičnih djela, dodala je Miljanovićeva.

Ona je navela da u ovoj policijskoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, učestvuju policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo prethodno je saopšteno da je u ovoj akciji pod kodnim nazivom “Kontakt” više lica jutros uhapšeno.

U saopštenju se navodi da su meta akcije osobe osumnjičene da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode s ciljem naplate štete od osiguravajućih društava, a pri čemu su imali i pomoć policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Akciju, prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, sprovode pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Kantona Sarajevo, a pretresi se odvijaju na više od 20 lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca i drugih mjesta.

SRNA

Povezani članci

Radanović: Prijedlog spomenika na Kazanima je anticivilizacijski čin

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH /FBiH/ Đorđe Radanović smatra da je prijedlog gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić za spomenik Srbima ubijenim na Kazanima na Trebeviću, anticivilizacijski čin i čist pokušaj dodvoravanja međunarodnoj zajednici, jer se iz njega ne može zaključiti ni ko je ubijen ni čija je odgovornost. “Oni nastoje prikazati da […]

Prije podne oblačno, zatim vedro i sunčano

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ prije podne biće pretežno oblačno, zatim vedro i sunčano. Tokom dana u centralnom pojasu i u niziji oko rijeka zadržaće se niska oblačnost pa će tu biti hladnije u odnosu na sunčane predjele, kojih će biti više na sjeveru i sjeveroistoku, kao i na jugu gdje se očekuje […]