Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Helena Bojanić učenik generacije Osnovne škole “Pale”

10 Jun 2021
2 min.
Helena Bojanić učenik generacije Osnovne škole “Pale”

 Učenik generacije u Osnovnoj školi “Pale” je Helena Bojanić, koja je tokom devetogodišnjeg obrazovanja ostvarila zavidne rezultate.


Direktor paljanske Osnovne škole Aleksandar Rajić rekao je novinarima da je školsku godinu završio 81 učenik, od kojih je osam vukovaca.

Rajić je pohvalio maturante i poželio im puno uspjeha u budućem radu, te da Vukovu diplomu ne nose kao teret, nego kao lijepu uspomenu na osnovnu školu.

“Helena je najbolja od najboljih i izdvojila se po mnogo čemu, krenuvši od društvenih, tehničkih nauka i slično. Ona je izuzetna skijašica, sportista, a posljednji rezultat koji je ostvarila prije mjesec dana jeste treće mjesto na regionalnom takmičenju iz istorije”, ističe Rajić.

On dodaje da je Helena kroz devetogodišnje školovanje sakupila niz nagrada po kojima se izdvojila i izabrana za đaka generacije, ali da su i ostali Vukovci, njih sedam, apsolutno zaslužili Vukovu diplomu.

Nagrade Vukovcima Osnovne škole “Pale” danas je uručio načelnik opštine Pale Boško Jugović koji im je čestitao završetak osnovnog obrazovanja, te poželio sreću i uspjeh u daljem školovanju.

“Osnovna škola `Pale` ponos je naše opštine, zbog čega smo i ulagali dosta u nju. Pomogli smo projekat energetske efikasnosti i sanaciju gorućih problema u školi, a u svakodnevnoj smo komunikaciji sa rukovodstvom kako bismo učenicima omogućili što bolje uslove školovanja”, naglasio je Jugović.

Jugović je poručio da je najvažnije da maturanti izaberu profesiju koju vole i da budu odlični učenici i u srednjoj školi.

SRNA

Povezani članci

Potpisan memorandum o saradnji Grada i Pravnog fakulteta

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković potpisali su danas memorandum o razumijevanju i saradnji kojim su predviđene obrazovne, stručne i istraživačke aktivnosti, kao i zajednički doprinos razvoju grada. Memorandumom je predviđeno organizovanje studentske prakse za studente ovog fakulteta u Gradskoj upravi i drugim institucijama Grada, te […]

U petak obilježavanje 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju

U Kulturnom centru Pale u petak, 25. juna, biće obilježeno 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju, najavljeno je iz dekanata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. U proteklih 10 godina Katedra za sinologiju je ostvarila izvanredne rezultate u nastavnom i naučnom procesu i međunarodnoj saradnji, a više od 140 studenata pomoću stipendija Kine otišlo […]