Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

HET finansira put prema Petrovpavlovom manstiru

01 Oktobar 2022
1 min.
HET finansira put prema Petrovpavlovom manstiru

Preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici” finansiraće asfaltiranje puta u dužini od 650 metara prema Petrovpavlovom manastiru, u okolini Trebinja, u vrijednosti od 120.000 KM.

Rukovodilac investicija u HET-u Danilo Ilić rekao je da će ova putna komunikacija omogućiti lakšu frekvenciju lokalnom stanovništvu, a sa radovima će se početi čim dozvole vremenski uslovi.

Ilić je dodao da je izvođač radova “Hercegovina putevi” sa kojim je potpisan okvirni sporazum za asfaltiranje i nasipanje puteva.

Mještanin obližnjeg sela Zgonjevo Jovo Runjevac rekao je Srni da će asfaltiranje ove dionice puta mnogo značiti, jer je ovdje velika frekvencija saobraćaja, ali i veliki broj pješaka koji svakodnevno prolaze tim putem.

On je dodao da su mještani odavno tražili da se taj put asfaltira, jer je u lošem stanju – asfaltiran je sedamdesetih godina.

Prema njegovim riječima, postoji plan da se asfaltira kompletan put prema selu Zgonjevo sa dvije saobraćajne trake.

“Svakako da je za mještane značajno i asfaltiranje ove dionice puta. Najbitnije je da se vodi računa o potrebama mještana”, rekao je Runjevac.

SRNA

Povezani članci

Osumnjičeni za ubistvo mladog Banjalučanina sproveden u Tužilaštvo

Osumnjičeni za ubistvo 28-godišnjeg Banjalučanina Ariela Bogdanovića sproveden je večeras u banjalučko Okružno javno tužilaštvo. Uhapšeni je sproveden u Tužilaštvo nakon završene kriminalističke obrade i kompletiranja i dokumentovanja predmeta uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Prema nezvaničnim inforamcijama, riječ je o Daliboru Mandiću koji je uhapšen jutros oko tri časa u banjalučkom naselju Starčevica. Nezvanično, […]

Magla preko Romanije, u kotlinama i duž rijeka

Magla i niska oblačnost zadržala se u kotlinama i duž riječnih tokova u Republici Srpskoj, te u višim predjelima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske savjetuju vozačima opreznu vožnju, posebno na pravcu Sarajevo-Rogatica, preko Romanije. “Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme”, navodi se u saopštenju […]