Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

HET finansira put prema Petrovpavlovom manstiru

01 Oktobar 2022
1 min.
HET finansira put prema Petrovpavlovom manstiru

Preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici” finansiraće asfaltiranje puta u dužini od 650 metara prema Petrovpavlovom manastiru, u okolini Trebinja, u vrijednosti od 120.000 KM.

Rukovodilac investicija u HET-u Danilo Ilić rekao je da će ova putna komunikacija omogućiti lakšu frekvenciju lokalnom stanovništvu, a sa radovima će se početi čim dozvole vremenski uslovi.

Ilić je dodao da je izvođač radova “Hercegovina putevi” sa kojim je potpisan okvirni sporazum za asfaltiranje i nasipanje puteva.

Mještanin obližnjeg sela Zgonjevo Jovo Runjevac rekao je Srni da će asfaltiranje ove dionice puta mnogo značiti, jer je ovdje velika frekvencija saobraćaja, ali i veliki broj pješaka koji svakodnevno prolaze tim putem.

On je dodao da su mještani odavno tražili da se taj put asfaltira, jer je u lošem stanju – asfaltiran je sedamdesetih godina.

Prema njegovim riječima, postoji plan da se asfaltira kompletan put prema selu Zgonjevo sa dvije saobraćajne trake.

“Svakako da je za mještane značajno i asfaltiranje ove dionice puta. Najbitnije je da se vodi računa o potrebama mještana”, rekao je Runjevac.

SRNA

Povezani članci

U Srpskoj rođeno 20 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 20 beba, 10 djevojčica i 10 dječaka, potvrđeno je Srni u porodilištima. Osam beba rođeno je u Banjaluci, po tri u Doboju i Gradišci, dvije u Foči, a po jedna u Bijeljini, Prijedoru, Trebinju, i Nevesinju. U Banjaluci su rođene četiri djevojčice i četiri dječaka, u […]

Dodik: Šta mislimo o nametanjima, mogu svi zajedno da gledaju u direktnom prenosu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su pojedini predstavnici međunarodne zajednice trebali ozbiljno da shvate zvaničnike Republike Srpske kada su govorili da neće prihvatiti bilo kakvo nametanje. – Samo djelimični pokušaj Evrope da se izvuče iz ovog gliba, aposlutno može da proizvede prestanak evropskog puta, ali to su oni izabrali i sada mogu […]