Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Horski festival: “Dani Sloge” od 24. do 27. novembra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu

22 Novembar 2022
1 min.
Horski festival: “Dani Sloge” od 24. do 27. novembra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu

Četvrti horski festival “Dani Sloge” biće održan od 24. do 27. novembra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.
Ovogodišnji festival koji organizuje Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, posvećen je 150. godišnjici od osvještanja Sabornog hrama Rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu.

Ulaz tokom sva tri dana festivala biće besplatan, saopšteno je iz Srpskog pjevačkog društva “Sloga”.

Na ovogodišnjim “Danima Sloge”, osim hora “Sloga”, nastupaće i Kamerni hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Akademski hor “Kolegium muzikum” iz Beograda, Crkveni hor “Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški” iz Trebinja, te hor Hrama Svetog Save iz Beograda.

U sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu predavanje o temi “Između opstanka i progresa – muzika i pojanje u životu sarajevskih Srba u prošlosti” održaće profesor Predrag Đoković.

Posljednjeg dana festivala u Sabornoj crkvi u Sarajevu biće služena liturgija na kojoj će pjevati svi horovi festivala.

SRNA

Povezani članci

Premijerno promovisana knjige “Krst na križu 2” Ratka Dmitrovića

U okviru Međunarodnog festivala malih scena i monodrame Republike Srpske večeras je u Istočnom Sarajevu premijerno predstavljena knjiga “Krst na križu dva”, autora Ratka Dmitrovića, sa dopunjenim prilozima za bolje razumijevanje srpsko-hrvatskih odnosa. Dmitrović je rekao Srni da su srpsko-hrvatski odnosi sa istorijatom i slučajevima koji su gotovo u potpunosti nepoznati ili su djelimično poznati […]

Održana promocija knjige ,,POSLEDNJA NOĆ FRA-BEGA IVE ANDRIĆA’’

Večeras je održana promocija knjige ,,POSLEDNJA NOĆ FRA-BEGA IVE ANDRIĆA’’ u internet čitaonici Matične biblioteke, autora Miroslava Jankovića. U promociji učestvovali su autor Miroslav Janković, novinar i pisac Radomir Ratko Dmitrović i prof. Nenad Novaković.