Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Horski festival: “Dani Sloge” od 24. do 27. novembra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu

22 Novembar 2022
1 min.
Horski festival: “Dani Sloge” od 24. do 27. novembra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu

Četvrti horski festival “Dani Sloge” biće održan od 24. do 27. novembra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.
Ovogodišnji festival koji organizuje Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, posvećen je 150. godišnjici od osvještanja Sabornog hrama Rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu.

Ulaz tokom sva tri dana festivala biće besplatan, saopšteno je iz Srpskog pjevačkog društva “Sloga”.

Na ovogodišnjim “Danima Sloge”, osim hora “Sloga”, nastupaće i Kamerni hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Akademski hor “Kolegium muzikum” iz Beograda, Crkveni hor “Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški” iz Trebinja, te hor Hrama Svetog Save iz Beograda.

U sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu predavanje o temi “Između opstanka i progresa – muzika i pojanje u životu sarajevskih Srba u prošlosti” održaće profesor Predrag Đoković.

Posljednjeg dana festivala u Sabornoj crkvi u Sarajevu biće služena liturgija na kojoj će pjevati svi horovi festivala.

SRNA

Povezani članci

Održan humanitarni koncert djece iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže

 U Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu večeras je održan humanitarni koncert za pomoć djeci sa Kosova i Metohije, na kojem su nastupili osnovci iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže. Humanitarni koncert “Mi smo djeca neba” organizovali su banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža. Sekretar […]

Sahranjen Rajko Petrov Nogo

U porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu sahranjen je veliki pejsnik i književnik Rajko Petrov Nogo. Na vječni počinak ispratila ga je supruga Ljiljana, sinovi, brojni poštovaoci i prijatelji, među kojima su bili profesori univerziteta, akademici, predstavnici političkih partija koje baštine srpsku ideju. Na Novom groblju ispred Crkve Svetog Nikole, u kojoj je služeno […]