Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Hramu SPC u Americi nagrada za lepotu /video, foto/

12 Septembar 2021
2 min.
Hramu SPC u Americi nagrada za lepotu /video, foto/

Hram Svetog Save Srpske pravoslavne crkve u Parmi kod Klivlenda osvojio je prvu nagradu na ovogodišnjem takmičenju najbolje dizajniranih i izvedenih podova u Americi, koje organizuje Nacionalna asocijacija za teraco i mozaike u SAD.

Na takmičenju su učestvovali dizajneri iz SAD, Austrije, Srbije, Nemačke, Australije i ostatka sveta.

Po mišljenju stručnog žirija pod i zidovi u Hramu Svetog Save u Parmi najlepše su dizajnirani u SAD.

Prvo mesto u dizajnu osvojila je arhitektonska firma „Čupković arhitekčr LLC“ iz Klivlenda za kreaciju podova i zidova srpskog manastira u Parmi.

Nagrađeni su Noel i Elejn Čupković, vlasnici firme i arhitekte, kao i njihov glavni dizajner Džef Hoskin.Noel Čupković je Amerikanac srpskog porekla, član SPC u Klivlendu, a sa suprugom Elejn firmu je osnovao davne 2004. godine.

„Verujemo da zajednički proces projektovanja čini vrhunske projekte i inovativna rešenja. Dizajn našeg manastira smo radili s mnogo ljubavi, duha i s verom u Boga“, izjavio je Noel Čupković.

Interesantno je da je na ovom takmičenju drugo mesto osvojio dizajn poda u „Beo šoping centru“ u Beogradu, delo dizajnera Marija Kupčevskog iz Beča, prenose Novosti.

Povezani članci

Preminuo čuveni modni kreator Roberto Kavali

Poznati italijanski modni dizajner Roberto Kavali preminuo je danas u Firenci u 83. godini, javili su lokalni mediji. Kavali je postao poznat široj javnosti 1970. godine kada je imao svoju prvu modnu reviju u Parizu. Početkom sedamdesetih godina izmislio je i patentirao inovativni proces štampe na koži i otvorio je prvu manju radu “Limbo” u […]

U racijama pronađene ukradene lego kocke vrijedne 300.000 dolara

U racijama u četiri kuće širom južne Kalifornije, američka policija pronašla je ukradene lego kocke u vrijednosti oko 300.000 dolara. Krađe su se dogodile u okruzima Los Anđeles i Orandž, a osumnjičeni su starosti između 35 i 47 godina, prenosi Tajms. Oni su uhapšeni zbog optužbi za organizovanu krađu u maloprodaji, veliku krađu i zavjeru. […]