Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Humanitarna premijera filma “Ljubav tvoja i neposlušnost moja” u nedelju u Istočnom Sarajevu

15 April 2024
1 min.
Humanitarna premijera filma “Ljubav tvoja i neposlušnost moja” u nedelju u Istočnom Sarajevu

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” u nedelju, 21. aprila, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo organizuje humanitarnu premijeru filma “Ljubav Tvoja i neposlušnost moja”.

Od prikupljenog novca Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pomoći će višečlane srpske porodice, a Humanitarna organizacija “Mladi za Kosmet” pomoći će naše manastire na Kosovu i Metohiji.

Film „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ je ekranizovana istinita životna priča mladog Podgoričanina koji je huk i pjesme sa tribina zamijenio Liturgijom i himnografijom Crkve koja slavoslovi Boga Živog i Istinitog, a pripadnost navijačkoj grupi – pripadnošću Narodu Božijem.

Film čija snažna poruka o pokajanju i povratku Domu Očevom, kao i pozivom na slogu među zakrvljenom braćom, razmekšava i najhladnija srca.

Snimljen po blagoslovu Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita Crnogorsko-Primorskog Gospodina Joanikija.

Premijera će biti održana u 20.00 časova.

Povezani članci

U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo

Republička ustanova kulture Narodno pozorište Istočno Sarajevo, za čiju izgradnju je uloženo 6.000.000 KM, zvanično će biti otvorena u četvrtak, 23. maja uz prisustvo najviših zvaničnika Republike Srpske i grada. Vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo Jelena Krstić izjavila je Srni da otvaranje ove ustanove kulture predstavlja istorijski trenutak za grad i Srpsku i […]

“Dani Rusije u Republici Srpskoj”

 U Banjaluci se danas nastavlja Festival “Dani Rusije u Republici Srpskoj” predstavljene mogućnosti obrazovnog, istraživačkog i inovacionog sistema Rusije . Predstavljanje će biti u okviru tematskog bloka “Javna diplomatija, nauka i obrazovanje u Ruskoj Federaciji: mogućnosti” u prostorijama Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci. Organizatori su za sutra najavili okrugli sto “Dijalog kultura: iskustvo zajedničkog […]