Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Iluzija- Nova pjesma benda Neo Stereo iz Istočnog Sarajeva (VIDEO)

16 Juli 2021
3 min.
Iluzija- Nova pjesma benda Neo Stereo iz Istočnog Sarajeva (VIDEO)

Bend Neo Stereo koji čini mlada ekipa Istočnog Sarajeva, objavili su novu pjesmu pod nazivom “Iluzija”. Pjesmu su ovaj put uradili u saradnji sa poznatom sarajevskom grupom Helem Nejse i jednim od začetnika hip hop scene u BiH Dj Soulom.

“Pjesmu smo napravili prije nekih godinu ipo dana kod kolege Dina u studiju i naravno kao i svaka pjesma koju smo pravili do sada, evoluirala je vremenom i nakon nekoliko probnih verzija došli smo do verzije koja nam se svidjala. I nakon demo snimka, od samog početka znali smo da imamo stvar koja nam se sviđa, sve ostalo su bile tehničke stvari i detalji na koje polažemo jako puno vremena i truda da bi to na kraju zvučalo kako mi želimo”, kaže Miloš Grbić, jedan od članova benda.

Nakon sto je muzika bila gotova napisali su refren i na tome je stajalo nekoliko dana, ali su se svi složili da u ovoj pjesmi žele da ugoste nekoga.

“Javili smo se ekipi Helem Nejse i poslali im snimak, gdje su nam oni odmah odgovorili da im se sviđa i da bismo mogli da napravimo saradnju. Nakon nekoliko mjeseci definisanja i rada na pjesmi ušli smo u studio spremni i završili sve za jedno poslepodne”, priča Miloš.

Ističe da su momci super i da jako profesionalno rade.

“Nekoliko dana posle toga privatno sam se čuo sa Dj Soul-om. U tom periodu nam je izašao prethodni singl “Kontrola” i taman sam mu poslao da presluša i nakon nekoliko minuta razgovora kažem mu kako radimo sa Helem Nejse i pošaljem mu snimak gdje sma posle 10 minuta u inbox dobio video kako je usemplovao našu pjesmu i preko nje baca skrečeve koji su zvučali fenomenalno i jednostavno saradnja je bila neminovna. Nekako je to najljepša stvar kada na prvu kliknete sa nekim ko je potpuno iz druge, ali toliko slične priče i iz toga nastane nešto sto vam se sviđa. Tako da su skrečevi ubrzo dobili svoj finalni oblik”, sa ponovom kaže Miloš.

Sa spotom su ovaj put odlučili da se bave oni, ali i da ne eksperimentišu puno.

“Naš provjereni i pouzdani drug Eldar Muhic je i ovaj put bio iza kamere, a ideju i montažu je odradio kolega Dino Mangafic ( gitarista )”, kaže Grbić i zaključuje da su na taj način dobili cjelinu sa kojom su jako zadovoljni.

Povezani članci

„Pucnji u Marseju“ – potpuno novo svjetlo na ubistvo kralja Aleksandra

Da li je Drugi svetski rat počeo pucnjima u Marseju, da li su kralj Aleksandar i Luj Bartu prve žrtve najvećeg vojnog sukoba u istoriji sveta, šta je prećutano na suđenju počiniocima atentata – neka su od pitanja koje postavlja film „Pucnji u Marseju“, kaže za Sputnjik scenarista i reditelj Gordan Matić. Njegov film koji […]

Beograd dobija Trg Milene Dravić i Dragana Nikolića

Na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, na Vračaru u Beogradu počela je izgradnja Trga Milene Dravić i Dragana Nikolića. Trg će dobiti i skulpturu “Obraz uz obraz” nazvanu po kultnom programu koji je vodio ovaj glumački, a kasnije i životni par. Radovi na ovoj lokaciji počeli su prve nedjelje jula, a kao rok za završetak […]