Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Ima mrtvih u zemljotresu u Ekvadoru, oštećeni objekti

18 Mart 2023
1 min.
Ima mrtvih u zemljotresu u Ekvadoru, oštećeni objekti

 Najmanje četiri osobe poginule su danas u zemljotresu jačine 6,7 stepeni po Rihteru u priobalnom regionu Ekvadora, gdje su na objektima nanesena oštećenja.
“Pozivam na smirenost i da se ljudi informišu preko zvaničnih kanala”, napisao je predsjednik Ekvadora Giljermo Laso na “Tviteru”.

Američki geološki zavod saopštio je da je potres imao magnitudu 6,7 stepena po Rihteru i da je epicentar bio u priobalnom regionu Gvajasa, oko 80 kilometara južno od Gvajakila, gdje živi više od tri miliona ljudi.

Zvaničnici su saopštili da je jedna osoba poginula u andskoj zajednici Kuenka. Žrtva je bila putnica u vozilu zaglavljenom ispod ruševina kuće, prenio je AP.

U Gvajakilu, jugozapadno od glavnog grada Kita, vlasti su prijavile pukotine na zgradama i kućama, kao i neke urušene zidove. Vlasti su naredile zatvaranje tri tunela za vozila.

Video snimci koji se dijele na društvenim mrežama prikazuju ljude okupljene na ulicama Gvajakila i obližnjih zajednica.

Zemljotres se osjetio i na sjveru Perua. 

Nije izdato upozorenje na cunami.

SRNA

Povezani članci

Kremlj osuđuje deložaciji monaha

Rusija odlučno osuđuje deložaciju monaha iz manastira Kijevsko-pečerske lavre i pritisak koji vrše vlasti iz Kijeva na sveštenstvo i Rusku pravoslavnu crkvu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. “Odlučno osuđujemo ove postupke i pritisak izvršen na sveštenstvo i Rusku pravoslavnu crkvu”, naglasio je Peskov. Ukrajinska pravoslavna crkva saopštila je da je policija naoružana automatskim oružjem […]

Erdogan: Zapad nas neće uvući u rat protiv Rusije dok sam ja na vlasti

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da postoji mogućnost da ruski predsjednik Vladimir Putin posjeti Tursku 27. aprila i da Zapad neće uvući njegovu državu u rat protiv Rusije dok je on na vlasti. Kako je istakao, Putin će učestvovati na svečanosti punjenja goriva u nuklearnu elektranu “Akuju”. – Projekat izgradnje nuklearne elektrane “Akuju” […]