Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Ima mrtvih u zemljotresu u Ekvadoru, oštećeni objekti

18 Mart 2023
1 min.
Ima mrtvih u zemljotresu u Ekvadoru, oštećeni objekti

 Najmanje četiri osobe poginule su danas u zemljotresu jačine 6,7 stepeni po Rihteru u priobalnom regionu Ekvadora, gdje su na objektima nanesena oštećenja.
“Pozivam na smirenost i da se ljudi informišu preko zvaničnih kanala”, napisao je predsjednik Ekvadora Giljermo Laso na “Tviteru”.

Američki geološki zavod saopštio je da je potres imao magnitudu 6,7 stepena po Rihteru i da je epicentar bio u priobalnom regionu Gvajasa, oko 80 kilometara južno od Gvajakila, gdje živi više od tri miliona ljudi.

Zvaničnici su saopštili da je jedna osoba poginula u andskoj zajednici Kuenka. Žrtva je bila putnica u vozilu zaglavljenom ispod ruševina kuće, prenio je AP.

U Gvajakilu, jugozapadno od glavnog grada Kita, vlasti su prijavile pukotine na zgradama i kućama, kao i neke urušene zidove. Vlasti su naredile zatvaranje tri tunela za vozila.

Video snimci koji se dijele na društvenim mrežama prikazuju ljude okupljene na ulicama Gvajakila i obližnjih zajednica.

Zemljotres se osjetio i na sjveru Perua. 

Nije izdato upozorenje na cunami.

SRNA

Povezani članci

Tramp: Bajdenovo obraćanje jedva razumljivo i jako loše

Republikanski predsjednički kandidat, bivši predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je da je prvo obraćanje predsjednika DŽoa Bajdena naciji nakon što je odlučio da odustane od trke za novi mandat, bilo “jedva razumljivo” i “jako loše”. – Govor pokvarenog DŽoa Bajdena u Ovalnoj kancelariji bio je jedva razumljiv i jako loš – ocijenio je Tramp na […]

Bajden se obratio naciji: Prepuštam štafetu mlađim generacijama (VIDEO)

Predsjednik SAD DŽo Bajden obratio se naciji prvi put nakon što je odustao od trke za reizbor, podržao svoju potpredsjednicu Kamalu Haris i istakao da ”prepušta štafetu” mlađim generacijama jer smatra da je to najbolji način da ujedini američke građane. U govoru koji je označio kako je rekao početak završnog poglavlja pola vijeka u javnoj […]