Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

IN4S: NATO sprema otmicu Dodika?

24 Mart 2022
2 min.
IN4S: NATO sprema otmicu Dodika?

NATO sprema napad na srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a navedena otmica bi se realizovana prepadnom akcijom kopnenih snaga Alijanse uz helikoptersku podršku, nakon čega bi se Dodik avionskim letom NATO-a nasilnim putem prebacio u neku od trećih zemalja, piše crnogorski portal IN4S.

Portal IN4S napominje da je NATO u posljednjih nekoliko dana ojačao svoje borbene efektive u BiH, čemu u prilog ide i činjenica da se u posljednjih nekoliko dana intenziviralo djelovanje američke vojno-transportne i izviđačke avijacije nad teritorijom BiH.

Registrovani su i svakodnevni provokativni pokreti kopnenih snaga NATO-a, prije svega na području Republike Srpske, što zvaničnici Alijanse pravdaju “redovnim aktivnostima”.

Međutim, kako ekskluzivno saznaje IN4S, “pravi razlog ovakvih taktičkih razmještanja i sveukupnih aktivnosti NATO-a su navodne pripremne radnje za protivpravno lišenje slobode Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH”.

Portal navodi da bi formalni razlog otmice Dodika bio sadržan u činjenici što on nije osudio specijalnu vojnu operaciju i denacifikaciju u Ukrajini, ili pak kroz fingirane sudske procese zbog navodne korupcije.

U svakom slučaju, povod bi bio trivijalnog, a akcija izuzetno nasilnog karaktera, piše portal.

Prema procjenama izvora IN4S, ovo bi bio samo međukorak u okviru jedne šire strategije destabilizacije Balkana, a ona se svodi na izazivanje adekvatnog odgovora i reakcije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, s obzirom na strategijsku važnost i značaj Republike Srpske za Srbiju.

Takođe, stratezi NATO procenjuju da Srbija i Srpska u ovom trenutku ne mogu dobiti značajniju podršku Ruske Federacije zbog aktuelnih dešavanja u Ukrajini, te shodno tome razvijaju navedene subverzivne varijante ne samo po pitanju Republike Srpske, već i pitanju južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

ATV

Povezani članci

Vidović: U toku udar na kompletan privredni sistem Srpske koji neće uspjeti (AUDIO)

Američka administaracija vrši snažan pritisak na bankarski sektor u Republici Srpskoj da ugase račune osobama i poslovnim subjektima koji su pod udarom sankcija SAD, ali i političkim organizacijama kao što je SDS. Ministarka finasija Zora Vidović smatra da je u toku udar na kompletan privredni sistem Srpske koji neće uspjeti. Ugroženo je i poslovanje domaćih […]

Višković: Suština nametanja izmjena Izbornog zakona BiH je eliminisanje Dodika iz političkog života

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je suština najnovijeg nametanja izmjena Izbornog zakona od Kristijana Šmita eliminisanje predsjednika Srpske Milorada Dodik iz političkog života BiH. Višković je rekao da je to jasno vidljivo iz člana osam ovog zakona. “Ove žalosne, jadne, nedemokratske i necivilizacijske izmjene Izbornog zakona imaju samo jednu poruku i […]