Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Instagram uvodi mjesečnu pretplatu?

20 Januar 2022
2 min.
Instagram uvodi mjesečnu pretplatu?

Popularna društvena mreža Instagram mogla bi uvesti pretplatu za jedan dio sadržaja koji objavljuju korisnici, prenosi The Verge.

Instagram navodno radi na mogućnosti uvođenja pretplate za tzv. “ekskluzivne storije”, što znači da bi influenseri bili u mogućnosti odabrati jedan dio svojih Instagram storija kojima će pristup imati samo oni koji plate za to.

Korisnici Instagrama tako će plaćati mjesečnu naknadu za pristup sadržaju onih profila koje prate te će se oni pretvoriti u “ekskluzivne storije i lajvove”. Korisnici će uz svoje korisničko ime navodno dobiti novu oznaku na koju će se trebati kliknuti i pretplatiti se na sadržaj, a “ekskluzivni storiji i lajvovi” imaće ljubičasti okvir.

Cijena pretplate kretaće se od 0,99 do 99,99 dolara mjesečno, a kreatori sadržaja mogu sami odabrati cijenu svoje pretplate. Trenutno je ovaj novitet u testnoj fazi u SAD-u, a u njoj sudjeluje 10 osoba, uključujući košarkašicu Sedonu Prince, olimpijku Jordan Chiles i astrologinju Alizu Kelly.

Na početku će sav iznos pretplate ići influenserima u džep, iako će najvjerovatnije s vremenom i Meta početi uzimati dio provizije.

Na ovaj se novitet osvrnuo i Mark Zuckerberg na svom Facebook profilu.

“Danas pokrećemo testno uvođenje pretplate na Instagramu u SAD-u. To će pomoći kreatorima sadržaja da zarade više, nudeći dodatne pogodnosti svojim najangažiranijim pratiteljima, kao što je pristup ekskluzivnim Lajvovima i Storijima. Uzbuđen sam što ću nastaviti stvarati alate za kreatore sadržaja kako bi zarađivali za život kreativnim radom, i što će te alate uskoro dobiti još veći broj kreatora sadržaja”, napisao je Zuckerberg.

ATV

Povezani članci

Ljubinka Milinčić: Izvršeno Putinovo naređenje – ni muva nije proletela

U novom izdanju autorske emisije Ljubinka Milinčić „Moj pogled na Rusiju“ saznaćete zašto Azovstalj nije Staljingrad, kako izgleda svetski poredak 60 godina posle Kubanske krize i može li Bajden da okrene Indiju protiv Rusije. Izvršeno Putinovo naređenje – ni muva nije proletela Predaja nacista i ukrajinske vojske koji su se mesecima krili u Azovstalju nije […]

Na bazen se, ipak, ne može u “burkiniju”

Administrativni sud Francuske suspendovao je odluku grada Grenobla da se osobama u “burkiniju” dozvoli ulazak na državne bazene, piše francuski portal “RFI”. Sudije su saopštile da odluka opštinskog suda u Grenobu od 16. maja kojim se dozvoljavaju sve vrste kupaćih kostima, uključujući i toples, samim tim i “burkini” narušava princip sekularizma i neutralnosti javnih službi. […]