Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

“Iščašeno pero” Bojane Marković pred čitaocima

04 Jun 2021
1 min.
“Iščašeno pero” Bojane Marković pred čitaocima

Prva knjiga novinarke i književnice iz Sokoca Bojane Marković pod naslovom “Iščašeno pero” izašla je iz štampe i do kraja juna biće predstavljena domaćoj publici.


Markovićeva je pojasnila da je u pitanju zbirka 55 pjesma i pet kratkih priča, te da namjerava objaviti i drugu knjigu u kojoj će se predstaviti sa kratkim pričama i esejima.

“Ljubitelji poezije su u protekle tri godine pratili moj stvaralački rad na `Fejsbuk` stranici `Iščašeno pero` uz niz pohvala, što mi je dalo snage da istrajem da moja prva knjiga ugleda svjetlo dana i izađe gordo pred čitaoca”, rekla je Markovićeva Srni.

Markovićeva je navela da joj je posebna čast što je recenzent njene knjige pisac Aćim Todorović iz Vlasenice, stvaralac čije ime zavređuje poštovanje u književnim krugovima.

Todorović je u recenziji naveo da Markovićeva pokazuje izuzetnu vještinu pisanja, kako u poetskom, tako i u proznom obliku, što jeste krajnji cilj – sa što manje riječi kazati što više.

Knjiga je izdata u 300 primjeraka, od kojih je jedan broj namijenjen tržištu u Srbiji, a dio u Srpskoj, gdje će obogatiti i police biblioteke u Osnovnoj školi i Narodnoj biblioteci u Sokocu. Izdavač je Kreativna radionica Balkan.

SRNA

Povezani članci

Beogradski sajam knjiga od 11. do 19. septembra

Ovogodišnji Međunarodni sajam knjiga u Beogradu biće održan od 11. do 19. septembra pod sloganom “Povratak napisanih” i uz učešće izlagača i publike. Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl rekao je da će ovogodišnji Sajam knjiga biti održan na tradicionalan način, uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera. Karl je naveo da […]

Nikolić:Žrtve su bili Srbi, a ne imaginarni antifašisti

Miloš Nikolić, čijeg su djeda Jovu ubile ustaše drugog dana Trojčindana 1943. godine u Srebrenici zajedno sa još 250 srpskih civila, rekao je Srni da su komunističke vlasti prikrivale istinu i navođenje imena žrtava ovog zločina, iako je svima bilo poznato da su jedinice NDH-a monstruozno pobile srpske civile na njihovim ognjištima. Nikolić kaže da […]