Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Istočna Ilidža: Potpisani ugovori o stipendiranju sa 22 studenta

18 Avgust 2022
2 min.
Istočna Ilidža: Potpisani ugovori o stipendiranju sa 22 studenta

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 22 studenta sa područja ove lokalne zajednice i učenikom generacije Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”.


Božović je rekao da je ta opština trajno opredijeljena za pomoć mladim ljudima i da su za stipendiranje studenata iz ove lokalne zajednice već nekoliko godina unazad obezbijeđena sredstva u budžetu.

“Stipendije su pomoć, prije svega, onima koji studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i na nekim univerzitetima koji su deficitarni za potrebe tržišta rada na teritoriji grada Istočno Sarajevo i opštine Istočna Ilidža”, naveo je Božović.

On je dodao da ove stipendije u iznosu od 1.000 KM nisu jedina pomoć koju opština dodjeljuje onima koji studiraju, te da od prethodne godine opština Istočna Ilidža dodjeljuje 10 jednokratnih stipendija u iznosu od 500 KM.

“Na prijedlog Univerziteta u Istočnom Sarajevu će naknadno biti potpisane odluke o dodjeli jednokratnih stipendija, prema spisku koji dostavi Univerzitet”, rekao je Božović.

NJegoš Paraš, student četvrte godine Farmaceutskog fakulteta je stipendista opštine Ilidža četvrtu godinu za redom i ističe da dobijene stipendije motivišu studente da se što više usavrše u oblasti koju studiraju.

“Ova podrška opštine mi znači mnogo zato što troškovi studiranja nisu mali i bezazleni i smatram da svaki student koji dobije priliku da bude stipendista opštine ima priliku da ostane u Istočnoj Ilidži i da svoju budućnost gradi u našoj lokalnoj zajednici”, istakao je Paraš.

Student četvrte godine Akademije umjetnosti u Novom Sadu, Hristina Učur zahvalila je na ukazanoj pomoći, ističući da to mnogo znači studentima, i onima koji studiraju u svom rodnom gradu ali i onima koji studiraju u Srbiji i inostranstvu.

“Život je dosta skup, naročito za one studente koji neuspijevaju da rade neki posao jer je teško studirati i raditi. Postoje tu i neke olakšice, ali nemaju svi tu sreću da budu obezbijeđeni”, istakla je Hristina Učur.

SRNA

Povezani članci

Služen parastos poginulim borcima Srpske garde Ilidža

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži danas je služen parastos za 18 poginulih pripadnika Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je formirana prije 30 godina. Pripadnik Srpske garde Ilidža Miroslav Lučić podsjetio je da je 1. oktobra 1992. godine ova jednica formirana na osnovu odluke komande […]

Šekara: Posljednje podvale i spinovi guraju opoziciju u još jedan poraz

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara poručio je opoziciji u Republici Srpskoj da požuri ako nisu potrošili cjelokupan arsenal spinova, lažnih vijesti, teorija zavjere i raznoraznih podmetanja, jer je čak i CIK BiH, imenovan kako je imenovan, definisao početak izborne ćutnje, a opozicione perjanice su tada, ruku na srce, najpametniji. “Takva vrsta pritiska možda negdje […]