Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Istočna Ilidža: Potpisani ugovori o stipendiranju sa 22 studenta

18 Avgust 2022
2 min.
Istočna Ilidža: Potpisani ugovori o stipendiranju sa 22 studenta

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 22 studenta sa područja ove lokalne zajednice i učenikom generacije Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”.


Božović je rekao da je ta opština trajno opredijeljena za pomoć mladim ljudima i da su za stipendiranje studenata iz ove lokalne zajednice već nekoliko godina unazad obezbijeđena sredstva u budžetu.

“Stipendije su pomoć, prije svega, onima koji studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i na nekim univerzitetima koji su deficitarni za potrebe tržišta rada na teritoriji grada Istočno Sarajevo i opštine Istočna Ilidža”, naveo je Božović.

On je dodao da ove stipendije u iznosu od 1.000 KM nisu jedina pomoć koju opština dodjeljuje onima koji studiraju, te da od prethodne godine opština Istočna Ilidža dodjeljuje 10 jednokratnih stipendija u iznosu od 500 KM.

“Na prijedlog Univerziteta u Istočnom Sarajevu će naknadno biti potpisane odluke o dodjeli jednokratnih stipendija, prema spisku koji dostavi Univerzitet”, rekao je Božović.

NJegoš Paraš, student četvrte godine Farmaceutskog fakulteta je stipendista opštine Ilidža četvrtu godinu za redom i ističe da dobijene stipendije motivišu studente da se što više usavrše u oblasti koju studiraju.

“Ova podrška opštine mi znači mnogo zato što troškovi studiranja nisu mali i bezazleni i smatram da svaki student koji dobije priliku da bude stipendista opštine ima priliku da ostane u Istočnoj Ilidži i da svoju budućnost gradi u našoj lokalnoj zajednici”, istakao je Paraš.

Student četvrte godine Akademije umjetnosti u Novom Sadu, Hristina Učur zahvalila je na ukazanoj pomoći, ističući da to mnogo znači studentima, i onima koji studiraju u svom rodnom gradu ali i onima koji studiraju u Srbiji i inostranstvu.

“Život je dosta skup, naročito za one studente koji neuspijevaju da rade neki posao jer je teško studirati i raditi. Postoje tu i neke olakšice, ali nemaju svi tu sreću da budu obezbijeđeni”, istakla je Hristina Učur.

SRNA

Povezani članci

Na Treskavici otvorena Via ferrata duga 820 metara

Na Treskavici je danas otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM. On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu […]

Za 10,37 odsto smanjen broj nezaposlenih lica u Istočnom Sarajevu

Na području grada Istočno Sarajevo, koji obuhvata šest opština, u julu su se na evidenciji nezaposlenih nalazila 4.734 lica koja aktivno traže zaposlenje, što je za 548 lica ili 10,37 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštini Pale u julu su na evidenciji nezaposlenih bila 1.434 lica, na Sokocu 1.135, u […]