Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Istočna Ilidža: Raspisan konkurs za dodjelu 50 studentskih stipendija

02 April 2024
1 min.
Istočna Ilidža: Raspisan konkurs za dodjelu 50 studentskih stipendija

Opština Istočna Ilidža raspisala je konkurs za dodjelu 50 studentskih stipendija.


Pravo učešća na lonkursu imaju redovni studenti druge i viših godina studija prvog ciklusa javnih visokoškolskih ustanova, sa stalnim prebivalištem na području opštine Istočna Ilidža, a da nisu obnovili godinu studija za koju konkurišu i da nisu korisnici stipendije drugog organa.

Na konkurs se mogu prijaviti uspješni studenti prvog ciklusa koji imaju položene ispite tokom studija sa prosječnom ocjenom devet i više.

Stipendija za ove studente iznosiće 1.500 KM za ovu godinu.

Studenti koji imaju položene ispite tokom studija sa prosječnom ocjenom 7,50 do 8,99 stgipendija će iznositi 1.000 KM.

Za učenike generacije srednjih škola sa mjestom prebivališta na Istočnoj Ilidži stipendija će iznositi 1.500 KM.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Rang-lista kandidata kojima će biti dodijeljene stipendije za 2024. godinu biće objavljena na veb-stranici Opštinske uprave /www.istocnailidza.net/ i oglasnoj tabli opštine.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Proces protiv Dodik i Lukića besmislen – Srpska će iskristalisati svoju poziciju (VIDEO)

Za danas je u Sudu BiH zakazan nastavak ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Najavljeno je okupljanje velikog broja građana iz Srpske i Srba iz Federacije, kako bi pružili masovnu podršku predsjedniku Republike pred Sudom BiH. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić […]

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]