Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Istočna Ilidža: Raspisan konkurs za dodjelu 50 studentskih stipendija

02 April 2024
1 min.
Istočna Ilidža: Raspisan konkurs za dodjelu 50 studentskih stipendija

Opština Istočna Ilidža raspisala je konkurs za dodjelu 50 studentskih stipendija.


Pravo učešća na lonkursu imaju redovni studenti druge i viših godina studija prvog ciklusa javnih visokoškolskih ustanova, sa stalnim prebivalištem na području opštine Istočna Ilidža, a da nisu obnovili godinu studija za koju konkurišu i da nisu korisnici stipendije drugog organa.

Na konkurs se mogu prijaviti uspješni studenti prvog ciklusa koji imaju položene ispite tokom studija sa prosječnom ocjenom devet i više.

Stipendija za ove studente iznosiće 1.500 KM za ovu godinu.

Studenti koji imaju položene ispite tokom studija sa prosječnom ocjenom 7,50 do 8,99 stgipendija će iznositi 1.000 KM.

Za učenike generacije srednjih škola sa mjestom prebivališta na Istočnoj Ilidži stipendija će iznositi 1.500 KM.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Rang-lista kandidata kojima će biti dodijeljene stipendije za 2024. godinu biće objavljena na veb-stranici Opštinske uprave /www.istocnailidza.net/ i oglasnoj tabli opštine.

SRNA

Povezani članci

Civilna zaštita: Upozorenje građanima na olujni vjetar i zahlađenje

Uprava civilne zaštite Republike Srpske skreće pažnju građanima na nagli i veći pad temperature vazduha, pojavu naleta olujnog vjetra, kiše, susnježice i snijega, što može uticati na normalno odvijanje svakodnevice. Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, u narednim danima Republiku Srpsku zahvatiće pogoršanje vremena sa olujnim naletima vjetra, kišom, susnježicom i snijegom. “Pažljivo planirajte boravak […]

Asocijacija “Stvaraoci Republike Srpske”: Genocidna namjera Njemačke i pojedinih članica UN prema srpskom narodu

Namjera Njemačke i još nekih članica UN, koje imaju nečistu savjest iz prošlosti, da Generalna skupština izglasa rezoluciju o Srebrenici van svake sumnje je genocidna prema srpskom narodu u cjelini, saopšteno je iz Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske”. “To je više nego jasan pokušaj da se Srbima nametne kolektivna krivica za zločine koji su se desili […]