Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Istočno Sarajevo: Usvojen Nacrt rebalansa budžeta za 2021.godinu i Nacrt budžeta za 2022.godinu

25 Novembar 2021
2 min.
Istočno Sarajevo: Usvojen Nacrt rebalansa budžeta za 2021.godinu i Nacrt budžeta za 2022.godinu

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojili su danas Nacrt rebalansa budžeta za 2021. godinu u iznosu od 14.867.193 KM i Nacrt budžeta za 2022. godinu u iznosu od 12.541.560 KM.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da se raduje što povećanjem budžetskih sredstava postoji priliku za pojačanje podrške za spoljne korisnike – nevladin sektor, sport, kulturu, privredu…

“Trudićemo se da, uvažavajući strukturu gradskog budžet, budemo zastupljeni još više na prihodovnoj strani kroz pregovore sa Vladom Republike Srpske o većim iznosima sredstava od PDV-a. Takođe, nastojaćemo da prikupimo sredstva od komunalnih taksa i naknada kroz širi obuhvat u skladu sa važećim odlukama, kao i da kreiramo nove izvore prihoda koji će dovesti do mogućnosti još veće podrške razvoju našeg grada”, objavio je Ćosić na svom zvaničnom Facebook profilu.

On je rekao da na isti način kao što je kreiran rebalan za 2021. godinu, tako će se raditi na budžetu za 2022. godinu gdje će, kako kaže, pored servisiranja redovnih troškova, funkcionisanja grada i njegovih institucija, nastojati da kao podrška budu što prisutniji u svakom segmentu života ljudi, a prije svega kroz rad na infrastrukturi na području grada.

Odbornici su na Petoj redovnoj sjednici usvojili i Informaciju o Svjetskom prvenstvu u amaterskom biciklizmu koje je nedavno uspješno organizovano i održano u Istočnom Sarajevu.

“Pozitivni efekti tog globalnog sportskog događaja na imidž Istočnog Sarajeva u svijetu sporta su već vidljivi, a u narednom periodu će se pokazati i u oblasti turizma u Istočnom Sarajevu”, zaključio je Ćosić.

Povezani članci

Regionalne muzičke zvijezde otvaraju ski sezonu na Jahorini

Skijaška sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena sutra, a turisti će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Na otvaranju sezone, do nedjelje, 5. decembra, pjevaće Haris DŽinović, Saša Matić, Milica Todorović i Toni Cetinski. Na platou Poljice, u specijalno pripremljeno koncertnom […]

Srpske žrtve niko neće omalovažavati

Iako se pominjalo da bi memorijalni kompleks stradalim sarajevskim Srbima u 20. vijeku trebalo da bude sagrađen na dijelu Vraca koji pripada Srpskoj, od te ideje se odustalo, tako da će pet spomenika i muzej u znak sjećanja nići u Istočnom Novom Sarajevu. Kultura sjećanja Istočnog Sarajeva na Odbrambeno-otadžbinski rat, ali i na stradanja Srba […]