Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Istočno Sarajevo: Zloupotrebom službenog položaja pribavio korist od 1,2 miliona KM

13 Maj 2022
1 min.
Istočno Sarajevo: Zloupotrebom službenog položaja pribavio korist od 1,2 miliona KM

 Protiv direktora javnog preduzeća na Sokocu čiji su inicijali D.T. podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlaštenja čime je pravnim licima pribavio korist od 1.217.440 KM, nanijevši štetu javnom preduzeću od 46.371 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.


Direktor tog preduzeća se sumnjiči da od 2017. do 2021. godine nije izvršio službenu dužnost tako što je zaključivanjem ugovora sa određenim pravnim licima izvršio nabavku i kupovinu robe i usluga za javno preduzeće, bez sprovođenja potrebnog postupka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

On je osumnjičen da je iskoristio službeni položaj tako što je izvršio kupovinu opreme i mašina, te koristio usluge za njihovo održavanje, a da one nisu knjigovodstveno evidentirane niti se nalaze u javnom preduzeću.

D.T. se sumnjiči da je trošio sredstva javnog preduzeća bez donošenja odluke o visini iznosa i načinu trošenja.

SRNA

Povezani članci

Pale: Proteklih 30 godina bile istorijske

Svečanom akademijom Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale obilježila je večeras 30 godina od osnivanja. Sekretar paljanskog Crvenog krsta Jelena Petrović izjavila je da su proteklih 30 godina bile istorijske, kako za opštinu tako i za ovu organizaciju, jer su zajedno, na početku građanskog rata u BiH, prihvatili veliki broj izbjeglica iz Sarajeva. “Opština Pale i […]

Kovačeviću treća nagrada za literarni rad “Melodija ruskog jezika”

Maturantu sokolačke gimnazije Đorđu Kovačeviću pripalo je treće mjesto u kategoriji srednjoškolaca za rad o temi “Melodija ruskog jezika” na literarnom konkursu “Rusija u mom oku”, koji je raspisao Filološki fakultet u Banjaluci. “Ovim radom sam prvenstveno želio da pokažem koliki je značaj ruskog jezika za Rusiju, ali i uopšte za sve nas, jer su […]