Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Istraga protiv Džake zbog dresa sa imenom Jašari

03 Decembar 2022
1 min.
Istraga protiv Džake zbog dresa sa imenom Jašari

Svjetska fudbalska asocijacija /Fifa/ mogla bi da pokrene istragu protiv reprezentativca Švajcarske Granita DŽake jer je nakon meča protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru obukao dres sa imenom sa Jašari, prenosi britanski “Ekspres”.


Dres je sporan zbog toga što je ispisano prezime koje svi uglavnom vezuju za nekadašnjeg vođu terorističe “OVK” Adema Jašarija.

DŽaka je tvrdio da je majicu nosio u čast saigrača Ardona Jašarija.

Tokom utakmice DŽaka je provocirao srpske fudbalere.

DŽaka je prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, baš kao i njegov saigrač u reprezentaciji Švajcarske DŽerdan Šaćiri, poslije gola Srbiji simulirao rukama dvoglavog orla.

Selekcija Švajcarske, nakon pobjede nad Srbijom, u osmini finala Svjetskog prvenstva sastaće sa Portugalijom.

SRNA

Povezani članci

Jokić odličan pred odlučujući duel, zbog njega komentator „progovorio“ na srpskom

Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je 28 poena, 13 skokova i sedam asistencija u pobedi Denver nagetsa nad Juta džezom 111:95. Bio je to rutinski i ujedno vrlo važan trijumf Denvera u borbi za prvo mjesto Zapada sa Minesotom, piše RTS. Nagetsi su u Solt Lejk Sitiju kontrolisali meč od početka do kraja. Jedini blaži pad […]

Skupština Sarajevsko-romanijskog područja: Lale ostaje predsjednik

Milorad Lale ostaje predsjednik Fudbalskog saveza Sarajevsko-romanijskog područja, odlučila je Skupština ovog regiona. On je četvrti put dobio podršku delegata. Prijedlog za predsjednika Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) je Vico Zeljković, a kandidati za Izvršni odbor su Milorad Lale i Milan Renovica. Prijedlog za Skupštinu FS BiH su Radomir Berjan i Marko Blagojević, dok je […]