Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Iz Foče na MOSI otputovao 41 sportista

10 Juli 2024
2 min.
Iz Foče na MOSI otputovao 41 sportista

Na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/, koje danas počinju u Užicu, Foču će predstavljati 41 sportista.

“Foču će na MOSI-ju predstavljati stonoteniseri, muška i ženska ekipa u odbojci, ženska ekipa u odbojci na pijesku, teniseri i karatisti”, rekao je vođa puta Igor Ćurčić.

Odbojkašice Foče prošle godine su na MOSI-ju u Kolašinu zaustavljene u finalu. I ovaj put se nadaju pobjedničkom postolju, a takmičenje počinju susretom sa Čajetinom.

Uz igračice Odbojkaškog kluba “Maglić”, u ekipi su i dvije Fočanke koje nastupaju za klubove iz Gacka i Goražda – Ivana Radović i Marina Kapuran.

Radovićeva je rekla da je MOSI jedno od najzanimljivijih takmičenja i da će se potruditi da se ne vrate praznih ruku.

Trener stonotenisera Nada Kujundžić kaže da zbog obaveza prvotimaca “Perućice” u Užice idu oslabljeni, ali da očekuju plasman među tri najbolje ekipe.

Fočanske sportiste na MOSI je ispratio načelnik opštine Milan Vukadinović, koji je istakao da su ovo najbolji ambasadori Foče i poželio im mnogo uspjeha.

“Želim im da se okite medaljama i da pokažu da je opština Foča rasadnik najboljih sportista”, dodao je Vukadinović.

Vukadinović je napomenuo da Foča za sport izdvaja ogromna sredstva, te najavio da je plan da pomoćni stadion u Donjem Polju, nakon što ove godine bude renoviran, u narednom periodu dobije atletsku stazu, čime bi se stvorile mogućnosti da se Foča kandiduje za domaćina MOSI.

“Foča to zaslužuje, imamo sve uslove osim atletske staze, koja je neophodna i limitirajući je faktor da budemo dobar domaćin MOSI”, dodao je Vukadinović.

Na 59. MOSI u Užicu učestvuje 29 opština iz Srbije, Crne Gore i BiH. Igre traju do nedjelje, 14. jula, a sve dane takmičenja pratiće i bogat zabavni program.

Na Trgu partizana nastupiće Dejan Petrović i “Big bend”, “Amadeus bend”, Željko Vasić, grupa “Kerber”.

SRNA

Povezani članci

Krulj: Osvajanje zlata na Svjetskom prvenstvu je kruna moje karijere

Paljanin Goran Krulj, koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u dizanju tegova u Slovačkom gradu Trnava, rekao je Srni da je ostvario sve želje, da je ovo kruna njegove karijere i da je među oko 800 takmičara iz svih zemalja svijeta nastupao pod zastavom Srbije, jer mu je ona u srcu kao i […]

Partizan napravio veliki skok

Nakon odigranog četvrtog kola Evrolige, neki klubovi su značajno napredovali na tabeli, dok su pojedini imali blagi pad. Najveće iznenađenje, ali ono negativno, priredio je svojim navijačima aktuelni prvaka Evrope grčki Panatinaikos. Atinjani su poraženi u oba meča prvog duplog kola u novoj sezoni Evrolige. Zeleni su imali dvije utakmice na strani, ali svakako nisu […]