Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

09 Juli 2024
3 min.
Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

Auto-moto savez Republike Srpske ne preporučuje putovanje u najtoplijem dijelu dana, a vozačima teretnih vozila savjetuje da se, kada iza sebe primijete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja da bi se izbjegla rizična preticanja.

Radi komemorativnog skupa 11. jula u Potočarima danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na relaciji Drinjača-Milići od 15.00 do 22.00 časa.

Zabrana će biti i sutra i u četvrtak, 11. jula, na magistralnim putnim pravcima Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-MEL-Luke, Konjević Polje-Bratunac, te regionalnim putevima Drinjača –Bratunac, Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Zbog deminerskih radova do 2. avgusta dolaziće do povermene obustave saobraćaja na magistralnom putu Kotor Varoš-Teslić , u mjestu Rujevica, osim vikenda. Obustave će biti između 7.30 do 13.00 časova na svakih 30 minuta i propuštanjem od 15 minuta.

Saobraćaj je zbog neophodnih radova obustavljen na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Radovi se izvode i na području Prijedora, Trebinja, na putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Na magistralnom putu Prijedor-Kozarac zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor izmijenjen je režim saobraćaja.

Izmjena saobraćaja je i na dionici magistralnog puta Brodar-granica Srpske i Srbije u tunelu Trgovište.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog radova na mostu “Bogdanovac”.

Zbog radova na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a do povremenih obustava dolazi i na regionalnom putu Doboj-Modriča u Kostajnici zbog miniranja u kamenolomu “Grapska-Kostajnica”.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale zbog minerskih radova dolazi do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva. Radovi su produženi do kraja godine.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolazi na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

U FBiH sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad tri i po tone biće na snazi 11. jula na svim putnim pravcima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna i nisu duža od 30 minuta.

Do kraja avgusta, za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Vrijeme je da Bećirović zaćuti ili da mu se konačno kupe pelene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da samo dan nakon što je srčano promovisao rat i širio srbofobiju na mjestu gdje pristojni ljudi zaćute, i nakon reakcije koja je uslijedila iz Srbije, Denis Bećirović se pretvorio u mirotvorca. “Doduše, promovisao bi mir, ali da bude po njegovom, prenebregavajući važnu činjenicu da je Srbija […]

Pojačana frekvencija vozila, posebno na graničnim prelazima

Pojačana je frekvencija vozila na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, posebno na izlazima iz gradskih zona i na graničnim prelazima prema Hrvatskoj. Na graničnom prelazu Gradiška duge su kolone putničkih vozila u oba smjera, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske/AMS/. Na graničnim prelazima Izačić, Doljani, Osoje i Deleuša pojačana je frekvencija […]