Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Izražena nada u učvršćivanje odnosa dva pravoslavna naroda

07 Jun 2021
1 min.
Izražena nada u učvršćivanje odnosa dva pravoslavna naroda

NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije primio je danas u eparhijskoj rezidenciji u Zagrebu ambasadora Ruske Federacije u Hrvatskoj Andreja Nesterenka.


Sagovornici su uputili uzajamne čestitke i izrazili nadu u učvršćivanje odnosa dva pravoslavna naroda, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

Razgovoru o aktuelnim globalnim izazovima prisustvovali su i portparol ambasade Rusije u Zagrebu Matvej Sidorov i episkop marčanski Sava /Bundalo/.

SRNA

Povezani članci

Četvoro Srba poginulo u nesreći u Njemačkoj

 U teškoj saobraćajnoj nesreći kod grada Regensburga u NJemačkoj poginula su četvorica državljana Srbije.Portparol policije saopštio je da je riječ o muškarcima starosti 27, 31, 32 i 44 godine i da su svi državljani Srbije. Muškarci su bili u automobilu marke “be-em-ve”, a u sudaru koji se dogodio juče na putu A3, zadobili su povrede […]

Do kraja avgusta delta soj će dominirati

Evropski centar za prevenciju i kontrolu oboljenja /ECDC/ saopštio je danas da će do kraja avgusta delta soj virusa korona predstavljati 90 odsto svih varijanti oboljenja. “Velika je vjerovatnoća da će soj delta virusa obimno cirkulisati tokom ljeta, posebno među mlađim osoba koje nisu planirane za vakcinaciju. To bi moglo predstavljati rizik za ugroženiju kategoriju […]