Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Janković negirao da je ubio malu Danku

04 Jun 2024
2 min.
Janković negirao da je ubio malu Danku

Jedan od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora Srđan Janković /50/ negirao je u potpunosti izvršenje krivičnog djela, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, gdje je osumnjičeni saslušan.

Beogradski mediji javili su da je Janković na sasušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru rekao da ne zna ništa o ubistvu dvogodišnje Danke Ilić, kao i da je uopšte nije vidio tog kobnog dana, 26. marta.

Saslušanje Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić, završeno je danas, nakon čega je vraćen u zaječarski pritvor.

Janković je odlučio da progovori o ovom slučaj, nakon gotovo dva mjeseca ćutanja.

On je osumnjičen da je vozio službeni automobil borskog javnog preduzeća “Vodovod” 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, u kojem je bio i njegov kolega takođe osumnjičeni Dejan Dragijević, kada je udarena dvogodišnja Danka Ilić, nakon čega se saznalo da je djevojčica nažalost ubijena.

Janković se nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je Dragijević priznao ubistvo.

NJih dvojica se nalaze u pritvoru, a Dragijevićev otac koji je osumnjičen da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice, pušten je iz pritvora jer za krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela pritvor ne može trajati duže od dva mjeseca.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju, gdje je iz Bora došla sa mamom i starijim bratom, a istraga je došla do saznanja da je djevojčica nakon što je udarena kolima, u kojima su bili osumnjičeni, zadavljena, dok je njeno tijelo sakriveno.

Za taj zločin su osumnjičeni Dejan Dragijević /50/ iz Zlota i Srđan Janković /50/ iz Luke, obojica radnici “Vodovoda” Bor.

Dejanov otac, Radoslav Dragijević /73/ uhapšen je 6. aprila zbog sumnje da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice koju je prethodno, po sopstvenom priznanju, udavio rukama.

Tada je uhapšen i Dejanov brat Dalibor /40/ koji je dan kasnije preminuo u prostorijama policije Bor.

Povezani članci

Danas otvaranje Sajma knjiga

Međunarodni beogradski sajam knjiga biće otvoren danas, a tokom devet sajamskih dana predstaviće se više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, izdavača i pisaca, među kojima i iz Republike Srpske. Sajam, koji će ove godine biti organizovan pod sloganom “Riječ je slobodna”, u 18.00 časova otvoriće Milena Marković, nagrađivana pjesnikinja, dramski pisac i scenarista, […]

Petronijević: Zapad uznemiren zbog BRIKS-a, na udaru Srbija i Srpska

 Predsjednika Centra za obnovu međunarodnog prava Goran Petronijević ističe da je Zapad uznemiren zbog Samita BRIKS-a u Kazanju i da pojačava pritiske na Srbiju i Republiku Srpsku, te njenog predsjednika Milorada Dodika, koji ne krije da bi želio da BiH i Srpska postanu dio BRIKS-a. Petronijević ukazuje da Zapad ne prihvata činjenicu da je BRIKS, […]