Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Janković negirao da je ubio malu Danku

04 Jun 2024
2 min.
Janković negirao da je ubio malu Danku

Jedan od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora Srđan Janković /50/ negirao je u potpunosti izvršenje krivičnog djela, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, gdje je osumnjičeni saslušan.

Beogradski mediji javili su da je Janković na sasušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru rekao da ne zna ništa o ubistvu dvogodišnje Danke Ilić, kao i da je uopšte nije vidio tog kobnog dana, 26. marta.

Saslušanje Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić, završeno je danas, nakon čega je vraćen u zaječarski pritvor.

Janković je odlučio da progovori o ovom slučaj, nakon gotovo dva mjeseca ćutanja.

On je osumnjičen da je vozio službeni automobil borskog javnog preduzeća “Vodovod” 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, u kojem je bio i njegov kolega takođe osumnjičeni Dejan Dragijević, kada je udarena dvogodišnja Danka Ilić, nakon čega se saznalo da je djevojčica nažalost ubijena.

Janković se nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je Dragijević priznao ubistvo.

NJih dvojica se nalaze u pritvoru, a Dragijevićev otac koji je osumnjičen da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice, pušten je iz pritvora jer za krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela pritvor ne može trajati duže od dva mjeseca.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju, gdje je iz Bora došla sa mamom i starijim bratom, a istraga je došla do saznanja da je djevojčica nakon što je udarena kolima, u kojima su bili osumnjičeni, zadavljena, dok je njeno tijelo sakriveno.

Za taj zločin su osumnjičeni Dejan Dragijević /50/ iz Zlota i Srđan Janković /50/ iz Luke, obojica radnici “Vodovoda” Bor.

Dejanov otac, Radoslav Dragijević /73/ uhapšen je 6. aprila zbog sumnje da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice koju je prethodno, po sopstvenom priznanju, udavio rukama.

Tada je uhapšen i Dejanov brat Dalibor /40/ koji je dan kasnije preminuo u prostorijama policije Bor.

Povezani članci

Zemljotres od tri stepena po rihteru kod Herceg Novog

Kod Herceg Novog registrovan je zemljotres od tri stepena po Rihteru, podaci su crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. Zemljotres je registrovan petnaest minuta poslije ponoći sa epicentrom 21 kilometar južno od Herceg Novog. Hipocentar je bio na dubini od 30 kilometara. Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalnu štetu u epicentralnom području.

Ponovno saslušanje osumnjičenog za ubistvo djevojčice Danke Ilić

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas bi drugi put trebalo da bude saslušan Dejan D, jedan od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić. Novo saslušanje zakazano je na molbu osumnjičenog, koji je u tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan J. djevojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i tijelo bacili na […]