Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Jokić: MPV trofej je moja zaostavština

12 Maj 2022
1 min.
Jokić: MPV trofej je moja zaostavština

Srpski košarkaš i centar Denver Nagetsa Nikola Jokić izjavio je da mu osvajanje nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige, drugu godinu zaredom, znači puno i da je to njegova zaostavština.

“Sada ne razmišljam toliko o tome, ali kada budem star i debeo biće drugačije, pričaću mojoj deci da sam nekada davno bio veoma dobar u igranju košarke. Svi znaju da sam ja uvek isti, nadam se da ću ostati isti i posle ovoga”, rekao je Jokić za “NBA on TNT”, poslije uručivanja MVP nagrade.

Predstavnici Denver Nagetsa, među kojim je bio i trener Majkl Meloun, uručili su Jokiću MVP trofej na hipodromu u Somboru i gdje je organizovano slavlje.

“Bio je to veoma emocionalan momenat. Ovo se dešava jednom u životu”, rekao je Jokić, dodajući da je ovo sigurno prvi i jedini put je nekom MVP nagrada dodijeljena na ovakvom mjestu.

Jokić je tek treći centar u NBA ligi sa MVP titulama zaredom, poslije Mozesa Melouna, Bila Rasela i Vilta Čemberlena.

“Biti u društvu sa Viltom i ostalim momcima i ući u istoriju ovog sporta, to dosta govori. Znači mi mnogo, to je moja zaostavština”, rekao je Jokić.

SRNA

Povezani članci

Lalović prvak Republike Srpske (FOTO)

Na Prvenstvu Republike Srpske za juniore i starije pionire koje je proteklog vikenda održano u Banjaluci borci Džudo kluba “Randori” iz Istočnog Sarajeva osvojili su deset medalja i to jednu zlatnu, dvije srebrne i sedam bronzanih. Vojin Lalović u konkurenciji starijih pionira osvojio je zlatnu medalju u kategoriji +73 kg. U istoj konkurenciji srebrna je […]

Sutra iz Andrićgrada kreće treća etapa trke “Beograd-Banjaluka”

Ispred spomenika Petra Petrovića Njegoša u Andrićgradu sutra će startovati treća etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” u kojoj učestvuje 175 takmičara iz 40 država. Prema programu trke, prije početka starta biće intonirane himne Srbije i Republike Srpske, a učesnike ovogodišnje trke pozdraviće načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević. Na današnjem sastanku Organizacionog odbora ove manifestacije, Đurević […]