Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Još nije završeno vještačenje Mahmuljinove medicinske dokumentacije

30 Septembar 2022
2 min.
Još nije završeno vještačenje Mahmuljinove medicinske dokumentacije

Do danas nije završeno vještačenje medicinske dokumentacije jer Sudu BiH nije dostavljen nalaz i mišljenje vještaka da li se osuđeni nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin može liječiti u BiH i može li putovati, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

-Sud će nakon zaprimanja nalaza i mišljenja vještaka odlučiti o daljem preduzimanju zakonskih radnji- naveli su iz Suda BiH na pitanje Srne da li se može očekivati da se pravosnažno osuđeni Mahmuljin vrati ili bude izručen iz Turske i šta je na tom planu poduzeo Sud BiH.

Osuđeni ratni zločinac Mahmuljin nije upućen na izdržavanje kazne zatvora od osam godina jer se, prema obavještenju koje je dostavio njegov branilac, nalazi na liječenju u Turskoj.

-S tim u vezi, Sud obavlja potrebne izviđajne radnje u pogledu navoda braniteljice, te će u daljem toku postupka upućivanja preduzeti adekvatne zakonske radnje – naveli su ranije iz Suda BiH.

Sud je istakao da osuđenom Mahmuljinu u toku krivičnog postupka i sve do njegovog okončanja nisu bile izrečene mjere zabrane.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.On je nakon toga napustio BiH i umjesto u zatvor otišao je u Tursku.

Jedan od advokata iz tima odbrane informisao je Sud BiH o odlasku Mahmuljina, ali tek pošto je on napustio BiH.

SRNA

Povezani članci

Sutra oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom na jugu i zapadu. Na istoku će biti promjenljivo oblačno uz kraće sunčane periode i povremenu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Poslije podne ili tokom noći očekuje se prestanak padavina, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Vjetar će biti […]

Nova vlast mijenja CIK

Aktuelna postava Centralne izborne komisije (CIK) BiH po svemu sudeći naći će se pod lupom nove vlasti na nivou zajedničkih institucija, koja je sve bliže opciji da najavu smjene članstva institucije zadužene za izborni proces sprovede u djelo. Nakon što je konstituisan Predstavnički dom Parlamenta BiH u četvrtak, gdje većinu čini SNSD, HDZ i bošnjačke […]