Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Još nije završeno vještačenje Mahmuljinove medicinske dokumentacije

30 Septembar 2022
2 min.
Još nije završeno vještačenje Mahmuljinove medicinske dokumentacije

Do danas nije završeno vještačenje medicinske dokumentacije jer Sudu BiH nije dostavljen nalaz i mišljenje vještaka da li se osuđeni nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin može liječiti u BiH i može li putovati, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

-Sud će nakon zaprimanja nalaza i mišljenja vještaka odlučiti o daljem preduzimanju zakonskih radnji- naveli su iz Suda BiH na pitanje Srne da li se može očekivati da se pravosnažno osuđeni Mahmuljin vrati ili bude izručen iz Turske i šta je na tom planu poduzeo Sud BiH.

Osuđeni ratni zločinac Mahmuljin nije upućen na izdržavanje kazne zatvora od osam godina jer se, prema obavještenju koje je dostavio njegov branilac, nalazi na liječenju u Turskoj.

-S tim u vezi, Sud obavlja potrebne izviđajne radnje u pogledu navoda braniteljice, te će u daljem toku postupka upućivanja preduzeti adekvatne zakonske radnje – naveli su ranije iz Suda BiH.

Sud je istakao da osuđenom Mahmuljinu u toku krivičnog postupka i sve do njegovog okončanja nisu bile izrečene mjere zabrane.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.On je nakon toga napustio BiH i umjesto u zatvor otišao je u Tursku.

Jedan od advokata iz tima odbrane informisao je Sud BiH o odlasku Mahmuljina, ali tek pošto je on napustio BiH.

SRNA

Povezani članci

Sutra sastanak Predsjedništva sa Lajčakom

Predsjedništvo BiH primiće sutra specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka. Sastanak je planiran u 12.00 časova, najavljeno je iz Predsjedništva BiH. Početak susreta otvoren je za snimatelje i foto-reportere, a nakon sastanka biće objavljeno saopštenje.

Na planinama i snijeg: Pripremite se, stiže totalna promjena

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha od 26 do 31 stepen Celzijusa. Tokom jutra ponegdje uz rijeke i po kotlinama biće slabe magle. Minimalna temperatura vazduha od sedam do 14 stepeni Celzijusovih. Duvaće slab do umjeren južni vjetar. Već u utorak, 16. aprila, nastupiće […]