Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Kadeti iz Republike Srpske zadovoljni školovanjem na Vojnoj akademiji

17 Septembar 2022
1 min.
Kadeti iz Republike Srpske zadovoljni školovanjem na Vojnoj akademiji

Milovan Gavrić iz Modriče, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, jedan je od 135 kadeta Vojne akademije koji će danas biti promovisani u Beogradu.


Gavrić je Srni izjavio da je veoma zadovoljan školovanjem i da će postati mlađi inspektor.

Danas će biti promovisana i Rosana Maksimović iz Šipova koja se Srni izjavila da je potporučnik Oružanih snaga BiH i da je zadovoljna školovanjem na Vojnoj akademiji u Beogradu.

“Stekla sam mnoge drugare, ali i znanja iz svih oblasti”, rekla je Rosana, koju kolege sa Akademije zovu “zmaj iz Šipova”.

Program svečanosti ispred Doma Narodne skupštine Srbije uveličaće učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i Reprezentativnog orkestra Garde.

Vojnu akademiju završava 118 kadeta i kadetkinja 142. i 143. klase, među kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga BiH i jedan kadet iz MUP Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 17 mladića i djevojaka 8. klase.

Najbolji kadeti Vojne akademije su Miloš Kostić, Aleksandar Nikolić i Kristina Živanović, dok je najbolji kadet Medicinskog fakulteta VMA Mladen Hadži Makunčević.

SRNA

Povezani članci

Đurovićeva vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je prijedlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje, sa obrazloženjem da ta dva postupka moraju biti odvojena. Đurovićeva je navela da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana i da je […]

Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ova država ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gdje god može, a ta politika definisana je zaključkom Savjeta za nacionalnu bezbjednost. “Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom. Potrebno je da se rukovodstvo […]