Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Karan: Šmit potvrdio da nije nikakav diplomata, želio da isprovocira incident

18 Septembar 2023
2 min.
Karan: Šmit potvrdio da nije nikakav diplomata, želio da isprovocira incident

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan istakao je da je Kristijan Šmit još jednom pokazao i dokazao da nije dostojan pozicije za koju se predstavlja da je legitimni predstavnik u BiH.


Karan je naglasio da Šmitova jučerašnja “inkognito” posjeta Banjaluci iznova i iznova potvrđuje stav zvaničnika Republike Srpske da on nije nikakav diplomata, već obični turista.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske rekao je za Srnu da njegov dolazak u Banjaluku bez ikakve najave zvaničnim institucijama zaduženim za provođenje zakona, nakon što je i sam obaviješten i upozoren da postoji opasnost po njegovu bezbjednost i to u trenutku dok se u Banjaluci održava nekoliko različitih događaja, od Sajma knjige, fudbalske utakmice i drugih društvenih događaja, govori o tome da je željan da isprovocira incident u kojem bi on bio nekakva žrtva.

“Ovim putem ga upozoravamo da je svaki građanin, pa i stranac, ma kako se on predstavljao, odgovoran da poštuje zakone ove zemlje i isto tako svojim djelovanjem snosi dio odgovornosti za stanje bezbjednosti. Ovaj njegov jučerašnji potez nije u redu i mi ga upozoravamo da ubuduće pokaže dozu odgovornosti prema svima i da to ne radi”, poručio je Karan.

On je podsjetio da se u neposrednoj blizini njegovog boravka juče održavao veliki skup u okviru obilježavanja Dana srpskog jedinstva i zastave, kojem je prisustvovalo više od 10.000 građana, te da su prisutni slučajno došli do informacije o njegovom boravku.

“Moglo je doći da nesagledivih posljedica kako po samog Šmita, tako i po građane Republike Srpske, jer raspoloženje građana Republike Srpske nije mu nimalo naklonjeno”, konstatovao je Karan.

SRNA

Povezani članci

Novinari ATV zbog sankcija ostaju bez stambenih kredita

Slaviša Đurković jedan je od radnika kome su američke sankcije srušile snove. Novinar je ATV-ovog portala, nedavno se oženio i zajedno sa suprugom odlučio na naredni korak-kupovinu stana. Visokoobrazovani, mladi, zaposleni, ispunjavaju i uslove za mlade bračne parove. Ušli su u proceduru, kredit im je odobren, a onda se sve srušilo preko noći. “Iskoristili smo […]

SO Rogatica: Usvojen rebalans budžeta – uvećan za 24 odsto

Odbornici Skupštine opštine Rogatica usvojili su danas odluku o rebalansu budžeta za ovu godinu prema kojoj budžetska sredstva iznose 11.900.000 KM i veća su za 23,96 odsto u odnosu na planirana. Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Tijana Brkić pojasnila je da su razlozi za rebalans budžeta donošenje odluke o uvođenju u trezorski sistem poslovanja Doma […]