Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Katić: Fokus na razvoju infrastrukture i privrede

26 Mart 2024
2 min.
Katić: Fokus na razvoju infrastrukture i privrede

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas izvještaj o radu načelnika opštine u kojem je navedeno da je fokus bio na razvoju infrastrukture, privrede i poljoprivrede, što ostaje u narednom periodu.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da je u prošloj, kao i u ovoj godini, fokus na razvoju infrastrukture, privrede i poljoprivrede, te unapređenju sporta i kulture.

Katić je naveo da su odbornici usvojili i odluku o pristupanju izradi regulacionog plana “Centar četiri”.

“To je dio bivše fabrike `Famos`. Jedan dio već je prodat određenim kupcima, tu ćemo da razvijemo potpuno novi dio urbane sredine opštine Istočno Novo Sarajevo, gdje će biti izgrađeni stambeno-poslovni objekti”, rekao je Katić.

Usvojen je i izvještaj o radu lokalnog parlamenta, kao i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, te program rada i finansijski plan za četiri ustanove koje djeluju na području opštine – Centar za socijalni rad, Sportsko-rekreacioni centar “Slavija”, Dječiji vrtić “Patrijarh Pavle” i Kulturni centar.

Odbornici su usvojili i informacije o stanju bezbjednosti na području opštine i o radu opštinske Boračke organizacije za prošlu godinu.

Odbornik SDS-a Stefan Ignjatović rekao je da nisu podržali izvještaj o radu načelnika za prošlu godinu jer smatraju, kako je rekao, da je mogao da uradi više, kao i zbog određenog broja nezavršenih projekata.

Ignjatović je rekao i da je Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica na području opštine dobije naziv po Nikoli Gardoviću.

SRNA

Povezani članci

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]

Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti

Major Vuko Čvoro prerano nas je napustio na današnji dan, 27. aprila 2016. godine u svojoj 58. godini života, ostavivši iza sebe neutješnu majku, suprugu, sinove, snahe i unučad. Disciplinovanost, iskrenost, pravednost i odgovornost bile su vrline koje su krasile ovog čovjeka, prvenstveno sina, supruga, oca i djeda, a zatim borca Vojske Republike Srpske, koji […]