Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Klačar: Djelovali smo protiv poledice na putevima, posipanje pijeskom spekulacije

23 Novembar 2022
2 min.
Klačar: Djelovali smo protiv poledice na putevima, posipanje pijeskom spekulacije

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Komunalno” sa Pala Bogdan Klačar izjavio je Srni da je to preduzeće djelovalo preventivno i sve saobraćajnice i trotoare na području ove opštine posulo smješom radi sprečavanja formiranja poledice usljed vremenskih uslova, a navode o posipanju pijeskom nazvao je spekulacijama.


On je naveo da je “Komunalno”, koje je zaduženo za zimsko održavanje puteva,
posulo saobraćajnice smješom za posipanje u ponedjeljak, 21. novembra, kada su mnoge porodice proslavljale krsnu slavu, Republika Srpska slavila državni praznik, i kretanje vozila i pješaka bilo u većoj frekvenciji, a ledena kiša i nagli pad temperature prijetili da izazovu poledicu koja bi bila opasnost za vozače i pješake.

“Zimska služba `Komunalno` djelovala je preventivno i izvršila posipanje svih saobraćajnica i trotoara smješom za posipanje koja se pravi u omjeru 1:1. To znači da se industrijska so i abrazivni materijal /kameni agregat granulacije od dva do četiri, odnosno od četiri do osam milimetara/ miješa i posipačom se aplikuje na asfaltne površine”, pojasnio je Klačar i navode na određenim portalima o posipanju pijeskom nazvao spekulacijama.

On je istakao da su kameni agregati ove granulacije prema zakonskim normama koje definišu načine i tehnologije tretiranja puteva u zimskim uslovima, a kada se vožnja prilagodi tim uslovima i ograničenjima brzine koja važe u naseljenim mjestima, nemoguće je da izazovu bilo kakva oštećenja na vozilima.

Klačar je naglasio da je Javno preduzeće “Komunalno” Pale zaduženo za zimsko održavanje puteva na području opštine Pale i održavanje sprovodi u skladu sa programom održavanja koji je usvojila Skupština opštine, te će nastaviti odgovorno i savjesno da obavlja povjerene poslove.

Odgovarajući na pitanje ko je dužan da očisti put na Kalovitim brdima kod izviđačkih domova, koji je posut šodorom, jalovinom, ogromnom količinom kamenčića i velikom količinom blata, Klačar je rekao da “Komunalno” radi po programu održavanja i čišćenja javnih površina, a da za sve druge situacije djeluju po pozivu ili nalogu opštinske Komunalne policije, i te usluge naplaćuje.

SRNA

Povezani članci

Pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Policija iz Istočnog Sarajeva traga za Borisom Mitrovićem zvanim Gilmar iz Istočnog Sarajeva zbog pokušaja ubistva, saznaje Srpskainfo. Gilmar je sinoć u kafiću pokušao ubiti jednu osobu. Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, noćas oko 1.05 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u ulici Vuka Karadžiča u Istočnom Novom Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog […]

Još jedna humanitarna akcija Grobara sa Pala

Grobari Pale šesti put organizuju humanitarnu akciju, kako bi se u vrijeme božićnih praznika saosjećali sa svojim socijalno-ugroženim sugrađanima. Akciju će realizovati na Tucindan 5.1.2023. godine. Navode da će se skupljati hrana, novac, odjeća i obuća. Za informacije o načinima na koje možete pomoći, pozovite : Bojan Brčkalo 0038765651685 Dejan Vuković 0038765769220 U videima pogledajte […]