Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Kojić pitao Sud i Tužilaštvo: Da li ste preduzeli mjere na osiguranju Dodikove bezbjednosti? (FOTO)

12 Februar 2024
1 min.
Kojić pitao Sud i Tužilaštvo: Da li ste preduzeli mjere na osiguranju Dodikove bezbjednosti? (FOTO)

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić uputio je poslanička pitanja Sudu i Tužilaštvu BiH tražeći da odgovore da li su preduzeli mjere na osiguranju bezbjednosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika prilikom dolaska na glavni pretres, a koje se odnose na prostor parkinga Suda i vanjski prostor unutar kruga Suda BiH i koje su to mjere, ako su ih preduzeli.

Kojić je naveo da se u sredstvima javnog informisanja pojavila informacija da je bezbjednost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ugrožena zbog atmosfere linča koja je stvorena u Federaciji BiH, naročito od pojedinih ekstremističkih grupa.

– Tačnost navedene informacije potvrdio je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić koji je pojasnio da su, između ostalog, pred Sudom BiH posječena stabla kako bi potencijalni atentator na predsjednika Dodika imao otvoren vidik kada predsjednik dolazi u zgradu Suda BiH – naglasio je Kojić u obrazloženju poslaničkog pitanja.

Imajući u vidu prethodno navedeno, Kojić je naveo da je potrebno da odgovore na navedena pitanja, a odgovor u pisanoj formi potrebno je dostaviti u skladu sa rokom propisanim članom 171 stav 2 Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

RTRS

Povezani članci

Višković potpisao Memorandum o rekonstrukciji dijela puta Foča- Šćepan Polje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković potpisao je danas sa predstavnicima Kineske korporacije za puteve i mostove /CRBC/ Memorandum o izgradnji dijela magistralnog puta Foča-Šćepan Polje, vrijedan oko 100 miliona evra. Višković je rekao novinarima u Banjaluci da je planirana izgradnja oko 15 kilometara magistralnog puta. “Kao što znate ta dionica je oko dvadesetak kilometara, […]

Rogatica: Usvojen program rada načelnika

Skupština opštine Rogatica usvojila je Program rada načelnika opštine za ovu godinu u kojem je definisano 27 tačaka, što su ujedno i ciljevi razvoja lokalne zajednice, te poboljšanje ukupnog kvaliteta društvenog života u svim oblastima. U programu rada načelnika kao prioriteti našli su se i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Novom naselju u Rogatici, […]