Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Kojić pitao Sud i Tužilaštvo: Da li ste preduzeli mjere na osiguranju Dodikove bezbjednosti? (FOTO)

12 Februar 2024
1 min.
Kojić pitao Sud i Tužilaštvo: Da li ste preduzeli mjere na osiguranju Dodikove bezbjednosti? (FOTO)

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić uputio je poslanička pitanja Sudu i Tužilaštvu BiH tražeći da odgovore da li su preduzeli mjere na osiguranju bezbjednosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika prilikom dolaska na glavni pretres, a koje se odnose na prostor parkinga Suda i vanjski prostor unutar kruga Suda BiH i koje su to mjere, ako su ih preduzeli.

Kojić je naveo da se u sredstvima javnog informisanja pojavila informacija da je bezbjednost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ugrožena zbog atmosfere linča koja je stvorena u Federaciji BiH, naročito od pojedinih ekstremističkih grupa.

– Tačnost navedene informacije potvrdio je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić koji je pojasnio da su, između ostalog, pred Sudom BiH posječena stabla kako bi potencijalni atentator na predsjednika Dodika imao otvoren vidik kada predsjednik dolazi u zgradu Suda BiH – naglasio je Kojić u obrazloženju poslaničkog pitanja.

Imajući u vidu prethodno navedeno, Kojić je naveo da je potrebno da odgovore na navedena pitanja, a odgovor u pisanoj formi potrebno je dostaviti u skladu sa rokom propisanim članom 171 stav 2 Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

RTRS

Povezani članci

Rogatica: Krompir zasijan na 283 hektara, 30 više nego lani

Na području opštine Rogatica u strukturi sjetve po tradiciji dominira krompir, a ove godine zasijan je na 283 hektara, što je za oko 30 hektara više u odnosu na lani, rečeno je Srni u Odjeljenju za upravljanje lokalnim razvojem, privredu i društvene djelatnsoti. Prema podacima Odjeljenja, najviše krompira zasijano je na porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima gdje […]

Plantaže Pančićeve omorike niču na jesen širom Srpske

U Centru za sjemensko-rasadničku proizvodnju, pod budnim okom stručnjaka, već godinu dana uzgaja se 10.000 sadnica Pančićeve omorike koje će na jesen biti zasađene na plantaže u Višegradu, Rogatici, Srebrenici i Ribniku sa ciljem očuvanja ove endemične vrste koja postoji samo na lokalitetima Srpske i Srbije. Svjesni da jedan od najatraktivnijih četinara na svijetu, Pančićeva […]