Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Kolovozi mjestimično vlžni, poledica u planinskim predjelima

18 Mart 2023
3 min.
Kolovozi mjestimično vlžni, poledica u planinskim predjelima

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok na dionicama u planinskim predjelima ima poledice.


Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na učestale odrone na brojnim dionicama i vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, te napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 1. aprila.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja – LJubinje, na dionici Podvrsnik – LJubinje, u toku radovi pa se saobraćaj odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Brčko – Bijeljina i na regionalnom putu Vršani – Rača, u rejonu Velinog Sela u toku su radovi, zbog čega se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, uz povremene kratkotrajne prekide.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na putu Foča – Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Ukrina – Gornja Vijaka, na putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

U toku su radovi u tunelu Čemerno na putu Brod na Drini dva – Vrba i u tunelu Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Radi uklanjanja objekta i sanacije klizišta na regionalnom putu Doboj – Prnjavor – Srbac, dionica Srbac – Gornja Vijaka jedan, u Ulici Vlade Vinčića obustavljen je saobraćaj svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Radovi se izvode na putevima Podvrsnik – LJubinje, Prijedor – Kozarac, Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i Čatrnja – Gradiška, kao i od petlje Johovac do Vukosavlja, od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar – Rudo zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na sat.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje – Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na putu Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na putu Brod na Drini – Šćepan Polje.

Na dionici Stari Ugljevik – Glavičice zabranjen je saobraćaj zbog opasnosti od pojave klizišta, pa se putnička vozila preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran – Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na području FBiH učestali su odroni, posebno na putevima Bugojno – Kupres, Turbe – Karanovac, Bihać – Srbljani – Bosanska Krupa i Živinice – Kladanj – Olovo.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica – Mostar, kao i na ulazu u Stolac, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje – Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

SRNA

Povezani članci

Dodik odgovorio Marfiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas poruku američkom ambasadoru u BiH Majklu Marfiju putem Tvitera. Dodik je Marfiju rekao da sluša pjesme Baje Malog Knindže, odgovarajući na ambasadorovu “preporuku” njemu da posluša hit Tejlor Svift. Амбасадору Мајклу Марфију препоручио бих да слуша пјесме Баје Малог Книнџе. — Милорад Додик (@MiloradDodik) March 30, 2023

Usvojen budžet institucija BiH za 2023. godinu

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su danas budžet institucija BiH za 2023. godinu u iznosu od 1,3 milijarde KM kojim osnovica za obračun plata službenicima i izabranim zvaničnicima iznosi 600 KM. Okvir budžeta iznosi 1.315.400.000 KM, a zahtavatanje iz indirektnih poreza je 1.020.500.000 KM. Ključni prihod čine indirektni porezi, ostali prihodi oko 152 […]