Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Deveti januar- naša svetinja

11 Jun 2024
1 min.
Košarac: Deveti januar- naša svetinja

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je danas u Banjaluci da su klasične laži tvrdnje da Republika Srpska više neće proslavljati 9. januar, te naglasio da je ovaj datum za Srpsku svetinja.

“To je narativ koji stranci žele posredstvom opozicije i nekih drugih da plasiraju u Republici Srpskoj. Ne odsutajemo od 9. januara, on je za nas svetinja”, poručio je Košarac.

On je rekao novinarima će se 9. januar uvijek obilježavati kao najvažniji datum za stvaranje Republike Srpske.

“Obilježavanje 15. februara, parznika Sretenje, izraz je državnosti nas i Srbije. Organi Republike Srpske će legitimno, u skladu sa Ustavom, donositi propise u tom smislu”, rekao je Košarac novinarima.

On je dodao da je vidljivo da neko pokušava da sve napore koje čine predsjednici Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić omalovaže nekim negativnim narativima.

SRNA

Povezani članci

Princip analiza: Dugo čekanje za BiH u “predsoblju” EU

Piše: Ljubiša Malenica Savjet Evrope je 21. marta 2024. godine, na svojoj redovnoj sjednici dao saglasnost za otvaranje pristupnih pregovora o učlanjenju Bosne i Hercegovine u Evropsku Uniju. Jedan dio bosanskohercegovačkih medija, mahom iz Federacije BiH, je datu odluku pozdravio kao istorijsku i sudbonosnu. Ovo se dešava osam godina nakon što je zahtjev za članstvo […]

Dodik odgovorio Konakoviću: Rusiju sanja svake noći

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio je, povodom nastupa ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića u Luksemburgu, insert iz filma u kojem jedan od glumaca kaže da “Rusiju sanja svake noći”. Dodik je na Iksu objavio insert iz filma u kojem jedan od likova kojeg glumi Velimir Bata Živojinović poručuje da “Rusiju sanja […]