Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: PIK nije dejtonska institucija i ne služi ničemu dobrom

20 Jun 2024
1 min.
Košarac: PIK nije dejtonska institucija i ne služi ničemu dobrom

Sastančenje samoorganizovane grupe ambasadora u Sarajevu odavno je izgubilo svaki smisao, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– PIK nije dejtonska institucija i ne služi ničemu dobrom. Bez učestvovanja Rusije, stavovi ovog tijela nisu legitimni, a još manje obavezujući. Zaključke PIK-a odavno niko u Srpskoj ne čita, jer je riječ o klasičnom pamfletu koji ne odražava istinu i činjenično stanje – dodaje Košarac.

Kako on dodaje, uloga Američke ambasade je jasna.

– To dvodnevno sarajevsko sijelo pod patronatom ambasadora Marfija isključivo je u funkciji bošnjačkih politika i održavanja laži i podvale koja se zove Kristijan Šmit. Jasna nam je uloga Marfija i Američke ambasade u svemu tome. Znamo za njihove manipulacije, ucjene i pritiske na zemlje ЕU da ne pristanu na ograničenje ovlaštenja OHR-a. Lažni visoki predstavnik Šmit nema legitimitet – ističe Košarac na društvenoj mreži “Instagram”.

Navodi, da je jedino rješenje za Šmit, da spakuje kofere i kupi kartu u jednom pravcu.

– Čim prije ode iz BiH, tim bolje za sve nas – zaključuje Košarac.

ATV

Povezani članci

CIK: Otvorena biračka mjesta u Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu

U Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu jutros su otvorena biračka mjesta za glasanje na lokalnim izborima, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH. Biračka mjesta otvorena su u 7.00 časova, a sa radom su počeli i mobilni timovi. Otvaranje dva biračka mjesta u Kiseljaku kasnilo je 10-15 minuta zbog brojanja izbornog materijala. Izbori u […]

Kolovozi mjestimično vlažni

 Kolovozi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ su mjestimično vlažni, frekvencija vozila je umjerena, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječene tokove smanjena je vidljivost zbog magle. U Stanarima će danas zbog izgradnje mosta za prelaz teške mehanizacije preko regionalnog puta privremeno biti obustavljan saobraćaj. Obustave, predviđene od 7.00 do 17.00 časova, […]