Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: PIK nije dejtonska institucija i ne služi ničemu dobrom

20 Jun 2024
1 min.
Košarac: PIK nije dejtonska institucija i ne služi ničemu dobrom

Sastančenje samoorganizovane grupe ambasadora u Sarajevu odavno je izgubilo svaki smisao, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– PIK nije dejtonska institucija i ne služi ničemu dobrom. Bez učestvovanja Rusije, stavovi ovog tijela nisu legitimni, a još manje obavezujući. Zaključke PIK-a odavno niko u Srpskoj ne čita, jer je riječ o klasičnom pamfletu koji ne odražava istinu i činjenično stanje – dodaje Košarac.

Kako on dodaje, uloga Američke ambasade je jasna.

– To dvodnevno sarajevsko sijelo pod patronatom ambasadora Marfija isključivo je u funkciji bošnjačkih politika i održavanja laži i podvale koja se zove Kristijan Šmit. Jasna nam je uloga Marfija i Američke ambasade u svemu tome. Znamo za njihove manipulacije, ucjene i pritiske na zemlje ЕU da ne pristanu na ograničenje ovlaštenja OHR-a. Lažni visoki predstavnik Šmit nema legitimitet – ističe Košarac na društvenoj mreži “Instagram”.

Navodi, da je jedino rješenje za Šmit, da spakuje kofere i kupi kartu u jednom pravcu.

– Čim prije ode iz BiH, tim bolje za sve nas – zaključuje Košarac.

ATV

Povezani članci

Košarac: Zgrožen sam lažima Heleza; Dosljedno sprovodimo politiku Srpske

Zgrožen sam lažima koje je ministar odbrane Zukan Helez danas izrekao u Srebrenici o tome kako bi srpski ministri u SM BiH “rado podržali proglašenje 11. jula danom žalosti u BiH, ali da to ne smiju uraditi”, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. – Ovako monstruoznom laži Helez je prevazišao sam sebe. Ne […]

Tadić o odluci Ustravnog suda BiH: Spremni su da zapale i svoju kuću, samo da gori kuća Republike Srpske

Pravnik Ognjen Tadić rekao je da odluke krnjeg Ustavnog suda BiH o neustavnosti odluke Vlade Srpske o prodaji nepokretnosti na Jahorini i Vlade FBiH o promjeni namjene šumskog zemljišta, pokazuju da su politički faktori iz FBiH spremni i svoju kuću da zapale samo da gori kuća Republike Srpske. “Predmetne odluke nisu sporne samo sa stanovišta […]