Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Košarac: Politička potrošenost Mladena Bosića

25 Jun 2022
2 min.
Košarac: Politička potrošenost Mladena Bosića

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da su verbalni napadi Mladena Bosića na predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović dokaz njegove političke potrošenosti i promašenosti.

– Mladen Bosić se izgleda probudio iz višegodišnjeg zimskog sna, ali to, na njegovu žalost, nikome nije korisno. Njegova silna želja da zablista neslavno je završila, kao i sve što je do sada pokušao da uradi – poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

Košarac je dodao da Bosićev mandat u Domu naroda parlamenta BiH predstavlja kontinuitet beskorisnosti, koji je započeo na čelu SDS-a.

– Većina ljudi iz Republike Srpske ne može se sjetiti čak ni ko je Mladen Bosić, a kamoli šta je njegov doprinos razvoju bilo kojeg segmenta društva i zajednice. S druge strane, članstvo SDS-a ga pamti kao čovjeka za čijeg je predsjednikovanja počelo urušavanje i osipanje ove stranke, koje traje i dan danas”, naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, politički su neodgovorna i potpuno diletantska Bosićeva nastojanja da optuži druge za sopstvene neuspjehe i promašaje.

– Dok Mladen Bosić nije imao političkog kapaciteta da, recimo, poveže Brčko i Donje Žabare, predsjednica Željka Cvijanović zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom kontinuirano radi na stvaranju boljih uslova za život svakog čovjeka u Srpskoj, jačanju bratskih veza sa Srbijom i regionalnoj saradnji – naveo je Košarac.

On je dodao da bi Bosiću bilo bolje da energiju usmjeri na odnose i stanje unutar urušenog SDS-a.

– Ako je već odlučio da pomoli nos iz guste magle i pusti jedva čujni glas, preporučujem mu da počisti svoje dvorište, umjesto što iznosi nesuvisle teze na račun rukovodstva Srpske, potvrđujući sopstvenu političku isfrustriranost – zaključio je Košarac.

RTRS

Povezani članci

Foča: Pola miliona KM za novi fudbalski teren sa vještačkom travom

Foča je jedna od devet opština i gradova u Republici Srpskoj koji će dobiti fudbalski teren sa vještačkom travom u okviru velikog projekta kojim republički Fudbalski savez povodom tri decenije postojanja, u saradnji sa lokalnim zajednicama, želi da unaprijedi uslove za bavljenje, ne samo fudbalom, već sportom uopšte. Ova opština se prijavila i prošla sa […]

Rajčević: Manjak studenata na nekim studijskim programima

U Republici Srpskoj postoji manjak studenata na nekim studijskim programima javnih univerziteta, pa je potrebno sačekati drugi i treći upisni rok da bi se sagledale sve činjenice u vezi sa brojem upisanih studenata u narednu akademsku godinu, rekao je ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević. On je naveo da […]