Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Košarac: Politička potrošenost Mladena Bosića

25 Jun 2022
2 min.
Košarac: Politička potrošenost Mladena Bosića

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da su verbalni napadi Mladena Bosića na predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović dokaz njegove političke potrošenosti i promašenosti.

– Mladen Bosić se izgleda probudio iz višegodišnjeg zimskog sna, ali to, na njegovu žalost, nikome nije korisno. Njegova silna želja da zablista neslavno je završila, kao i sve što je do sada pokušao da uradi – poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

Košarac je dodao da Bosićev mandat u Domu naroda parlamenta BiH predstavlja kontinuitet beskorisnosti, koji je započeo na čelu SDS-a.

– Većina ljudi iz Republike Srpske ne može se sjetiti čak ni ko je Mladen Bosić, a kamoli šta je njegov doprinos razvoju bilo kojeg segmenta društva i zajednice. S druge strane, članstvo SDS-a ga pamti kao čovjeka za čijeg je predsjednikovanja počelo urušavanje i osipanje ove stranke, koje traje i dan danas”, naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, politički su neodgovorna i potpuno diletantska Bosićeva nastojanja da optuži druge za sopstvene neuspjehe i promašaje.

– Dok Mladen Bosić nije imao političkog kapaciteta da, recimo, poveže Brčko i Donje Žabare, predsjednica Željka Cvijanović zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom kontinuirano radi na stvaranju boljih uslova za život svakog čovjeka u Srpskoj, jačanju bratskih veza sa Srbijom i regionalnoj saradnji – naveo je Košarac.

On je dodao da bi Bosiću bilo bolje da energiju usmjeri na odnose i stanje unutar urušenog SDS-a.

– Ako je već odlučio da pomoli nos iz guste magle i pusti jedva čujni glas, preporučujem mu da počisti svoje dvorište, umjesto što iznosi nesuvisle teze na račun rukovodstva Srpske, potvrđujući sopstvenu političku isfrustriranost – zaključio je Košarac.

RTRS

Povezani članci

Ročište Dodiku i Lukiću 17. aprila

Nastavak suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću pred Sudom BiH biće održan 17. aprila, rekao je Srni branilac predsjednika Goran Bubić. Bubić je istakao da prethodno određeni termin 5. aprila nije odgovarao zbog ranije planiranih obaveza predsjednika. “Odbrana je tražila odlaganje prvobitnog termina od 3. aprila, […]

PU Foča: U toku potraga za nestalim licemPU Foča:

Policijski službenici Policijske uprave Foča intenzivno tragaju za licem Tanasković Dragom (rođen 1994. godine) iz Čajniča čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Čajniče 28. marta 2024. godine u 8.00 časova, saopšteno je iz ove uprave. – Nestalo lice je poslednji put viđeno uvidom u sistem video nadzora javnih površina opštine Foča na lokaciji “Јužni most […]