Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Košarac: Predmet protiv Dodika osmišljavaju u starnim ambasadama

19 Septembar 2023
1 min.
Košarac: Predmet protiv Dodika osmišljavaju u starnim ambasadama

 Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da su politički predmeti protiv predsjednika Republike Srpske i njenih institucija kontinuitet i da je jasno da ih osmišljavaju u stranim ambasadama.


Govoreći o odluci Tužilaštva BiH da obustavi istragu u predmetu “Ikona”, Košarac je rekao da je postala praksa da određeni ambasadori, posebno američki, pokreću političke procese kako bi diskreditovali Dodika.

“To sve pada u vodu jer to što oni rade nije istina”, istakao je Košarac.

On je naveo da je i posljednji predmet protiv Dodika i institucija Srpske politički motivisan.

“Tu je stvar potpuno jasna, da procese protiv Dodika osmišljavaju u stranim ambasadama i da ih implementiraju određena lica u pravosudnim institucijama na nivou BiH, a da za to nema pravno utemeljenje”, rekao je Košarac novinarima u Sarajevu nakon sjednice Savjeta ministara.

SRNA

Povezani članci

CIK: Zahtjeve za ponovno brojanje glasova podnositi nakon objavljivanja utvrđenih rezultata

 Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je danas da trenutno objavljuje preliminarne rezultate lokalnih izbora i da je zbog toga preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića. CIK će objavljivati preliminarne rezultate lokalnih izbora svaki dan u 15.00 časova do subote, 12. oktobra. Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kad se objedine rezultati sa […]

Radovan Karadžić odvezen u bolnicu bez ikakvog objašnjenja

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji služi zatvorsku kaznu u nehumanim uslovima u Velikoj Bitaniji, odvezen je u bolnicu bez ikakvog objašnjenja i prava da se javi porodici, rekla je Srni njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević i upozorila da u Britaniji prave alibi i čine nešto izuzetno sumnjivo. Ona je istakla da je Karadžić […]