Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Košarac: Predmet protiv Dodika osmišljavaju u starnim ambasadama

19 Septembar 2023
1 min.
Košarac: Predmet protiv Dodika osmišljavaju u starnim ambasadama

 Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da su politički predmeti protiv predsjednika Republike Srpske i njenih institucija kontinuitet i da je jasno da ih osmišljavaju u stranim ambasadama.


Govoreći o odluci Tužilaštva BiH da obustavi istragu u predmetu “Ikona”, Košarac je rekao da je postala praksa da određeni ambasadori, posebno američki, pokreću političke procese kako bi diskreditovali Dodika.

“To sve pada u vodu jer to što oni rade nije istina”, istakao je Košarac.

On je naveo da je i posljednji predmet protiv Dodika i institucija Srpske politički motivisan.

“Tu je stvar potpuno jasna, da procese protiv Dodika osmišljavaju u stranim ambasadama i da ih implementiraju određena lica u pravosudnim institucijama na nivou BiH, a da za to nema pravno utemeljenje”, rekao je Košarac novinarima u Sarajevu nakon sjednice Savjeta ministara.

SRNA

Povezani članci

Danas sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a

Sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a danas će biti održana u Banjaluci, najavljeno je iz SNSD-a. Početak sjednice zakazan je za 13.00 časova u prostorijama Sekretarijata SNSD-a.

 Skup “Granica postoji” u Stanić Rijeci

 Skup pod motom “Granica postoji”, u znak podrške institucijama Republike Srpske, danas će biti održan na međuentitetskoj granici u Stanić Rijeci u Doboju. Poslanik SNSD-a iz Doboja u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić rekao je Srni da na ovakvim skupovima građani na miran način iskazuju nezadovoljstvo zbog podizanja političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada […]