Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Košarac: Predmet protiv Dodika osmišljavaju u starnim ambasadama

19 Septembar 2023
1 min.
Košarac: Predmet protiv Dodika osmišljavaju u starnim ambasadama

 Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da su politički predmeti protiv predsjednika Republike Srpske i njenih institucija kontinuitet i da je jasno da ih osmišljavaju u stranim ambasadama.


Govoreći o odluci Tužilaštva BiH da obustavi istragu u predmetu “Ikona”, Košarac je rekao da je postala praksa da određeni ambasadori, posebno američki, pokreću političke procese kako bi diskreditovali Dodika.

“To sve pada u vodu jer to što oni rade nije istina”, istakao je Košarac.

On je naveo da je i posljednji predmet protiv Dodika i institucija Srpske politički motivisan.

“Tu je stvar potpuno jasna, da procese protiv Dodika osmišljavaju u stranim ambasadama i da ih implementiraju određena lica u pravosudnim institucijama na nivou BiH, a da za to nema pravno utemeljenje”, rekao je Košarac novinarima u Sarajevu nakon sjednice Savjeta ministara.

SRNA

Povezani članci

Dačić: Srbija spremna da gasi požare i u Republici Srpskoj i BiH

 Srbija je spremna da pomogne u gašenju požara i na teritoriji Republike Srpske, odnosno BiH, ali i u drugim zemljama, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. Dačić je dodao da su vlasti Sjeverne Makedonije tražile protivpožarni helikopter “kamov Ka-32” koji može da nosi pet tona vode. “Naše jedinice Sektora za vanredne situacije odlaze […]

Toplotni talas dostiže vrhunac: Ovako će sutra izgledati region

 Toplotni talas dostiže vrhunac. Za petak je aktivno crveno upozorenje za Srbiju, Hrvatsku i veći dio Republike Srpske. Temperature će na područjima gdje je aktivan meteoalarm dostizati u pojedinim dijelovima i 40 stepeni.  Za Banjaluku se predviđa 36 stepeni, a ni u ostalim gradovima u Srpskoj neće biti ništa bolje. U Čačku je danas po […]