Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Zajednički sastanak o Trgovskoj gori za 15 dana

11 Jun 2021
1 min.
Košarac: Zajednički sastanak o Trgovskoj gori za 15 dana

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac najavio je danas da će prvi radni sastanak Ekspertskog tima za praćenje stanja i aktivnosti u vezi sa problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora sa hrvatskim predstavnicima biti održan u narednih 15 dana.


Košarac je istakao da je očuvanje životne sredine i zdravlja građana Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ primarno pitanje.

“Tu postoji potreba da radimo na tom pitanju potpuno otvoreno i mnogo više mobilisani nego što je to bilo do sada”, rekao je Košarac novinarima u Sarajevu nakon sjednice Savjeta ministara.

On je rekao da je Hrvatska potpuno mobilisana, te da očekuje da će sve nadležne institucije i u BiH isto učiniti kako na Trgovskoj gori ne bi bilo izgrađeno odlagalište radioaktivnog otpada.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović:Dosta nam je više Bakirove i retorike i ideologije

 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je Bakir Izetbegović odavno jedan od najvećih faktora nestabilnosti u regiji i da njegova politika nastavlja da truje odnose i uništava šanse za pomirenje. Na pitanje Srne da prokomentariše današnju Izetbegovićevu izjavu u vezi sa Kosmetom i Srpskom, Cvijanovićeva je odgovorila da je previše, pa makar […]

Nastavlja se toplotni udar: sutra i do 40°C

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati sunčano i veoma toplo vrijeme, uz promjenljivu oblačnost i temperaturu vazduha do 40 stepeni Celzijusovih. Uveče i tokom noći postojaće uslovi za kratkotrajne pljuskove mjestimično na istoku i sjeveroistoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 16 do 22, a najviša dnevna […]