Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Kovačević: Šmit u Banjaluci krijući se i bez najave, kao bjegunac od zakona

18 Septembar 2023
1 min.
Kovačević: Šmit u Banjaluci krijući se i bez najave, kao bjegunac od zakona

NJemački državljanin Kristijan Šmit došao je u Banjaluku i Republiku Srpsku u nedjelju i, kako mediji pišu, krijući se, bez najave i bez vozila pratnje, a tako se ne ponašaju “visoki predstavnici”, već bjegunci od zakona i oni koji se kriju od policije, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.


“A jadan Šmit uporno pokušava pobjeći od onoga što piše u Dejtonskom sporazumu i u Aneksu 10. Ali uzalud, bez relevantne rezolucije Savjeta bezbjednosti UN ne može biti visoki predstavnik”, istakao je Kovačevević.

Prema njegovim riječima, u institucijama Srpske za Šmita mjesta nema, a da li će nastaviti pokušavati dogovarati sastanke po kafanama i budžacima, to je već njegov lični izbor, koliko tačno nisko je “visoki” spreman ići.

“I za kraj, fotografiju iz Banjaluke je objavio tek kad je napustio Republiku Srpsku, čime je još jednom potvrdio ono što svi znaju. Granica postoji!”, naveo je Kovačević na društvenoj mreži “Iks”.

SRNA

Povezani članci

Dodik danas sa Orbanom u Budimpešti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastaće se danas u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Sastanak i radni ručak Dodika i Orbana održaće se u 12.00 časova u Karmelićanskom manastiru u Budimu. Predsjednik Srpske ocijenio je da je Orban racionalan važan i realan političar u EU i sinonim onoga što EU treba da bude. “Na […]

U Srpskoj rođeno 20 beba

U porodilištima Republike Srpske u protekla 24 časa rođeno je 20 beba. U Bijeljini je rođeno sedam beba, a u Banjaluci pet. U Doboju su rođene četiri bebe dok su u Istočnom Sarajevu rođene dvije. Po jedna beba rođena je u Gradišci i Zvorniku.