Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Kovačević: Šmit u Banjaluci krijući se i bez najave, kao bjegunac od zakona

18 Septembar 2023
1 min.
Kovačević: Šmit u Banjaluci krijući se i bez najave, kao bjegunac od zakona

NJemački državljanin Kristijan Šmit došao je u Banjaluku i Republiku Srpsku u nedjelju i, kako mediji pišu, krijući se, bez najave i bez vozila pratnje, a tako se ne ponašaju “visoki predstavnici”, već bjegunci od zakona i oni koji se kriju od policije, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.


“A jadan Šmit uporno pokušava pobjeći od onoga što piše u Dejtonskom sporazumu i u Aneksu 10. Ali uzalud, bez relevantne rezolucije Savjeta bezbjednosti UN ne može biti visoki predstavnik”, istakao je Kovačevević.

Prema njegovim riječima, u institucijama Srpske za Šmita mjesta nema, a da li će nastaviti pokušavati dogovarati sastanke po kafanama i budžacima, to je već njegov lični izbor, koliko tačno nisko je “visoki” spreman ići.

“I za kraj, fotografiju iz Banjaluke je objavio tek kad je napustio Republiku Srpsku, čime je još jednom potvrdio ono što svi znaju. Granica postoji!”, naveo je Kovačević na društvenoj mreži “Iks”.

SRNA

Povezani članci

Odata počast Srbima mučenim i ubijenim u srebreničkim logorima

 Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa” odali su danas počast i položili cvijeće kod bivših srebreničkih logora u kojima su tokom rata bili mučeni i ubijani zatočeni Srbi, uglavnom civili. Ruže su položene i svijeće su prislužene kod zgrada bivše policijske stanice i Osnovnog suda u Srebrenici, nekadašnjim logorima u kojima je tokom proteklog mučeno više […]

Bazeni zovu kupače

Treća je godina a svega nepunih deset dana ovoga ljeta gospodnjeg 2024, od kada je u Rogatici zvanično otvoren moderni bazen za kupanje sa dva kupališta „veliko“, za dobre kupače, dimenzija 36×25 metara, sa  dubinom vode  do najviše 1,7 metara,  i „malo“, za djecu i neplivače,  najveće dubine 60 centimetara. Bio je to i još […]