Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Kovačević: Šmit u Banjaluci krijući se i bez najave, kao bjegunac od zakona

18 Septembar 2023
1 min.
Kovačević: Šmit u Banjaluci krijući se i bez najave, kao bjegunac od zakona

NJemački državljanin Kristijan Šmit došao je u Banjaluku i Republiku Srpsku u nedjelju i, kako mediji pišu, krijući se, bez najave i bez vozila pratnje, a tako se ne ponašaju “visoki predstavnici”, već bjegunci od zakona i oni koji se kriju od policije, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.


“A jadan Šmit uporno pokušava pobjeći od onoga što piše u Dejtonskom sporazumu i u Aneksu 10. Ali uzalud, bez relevantne rezolucije Savjeta bezbjednosti UN ne može biti visoki predstavnik”, istakao je Kovačevević.

Prema njegovim riječima, u institucijama Srpske za Šmita mjesta nema, a da li će nastaviti pokušavati dogovarati sastanke po kafanama i budžacima, to je već njegov lični izbor, koliko tačno nisko je “visoki” spreman ići.

“I za kraj, fotografiju iz Banjaluke je objavio tek kad je napustio Republiku Srpsku, čime je još jednom potvrdio ono što svi znaju. Granica postoji!”, naveo je Kovačević na društvenoj mreži “Iks”.

SRNA

Povezani članci

Kako bi izgledale lokalne skupštine u Srpskoj da je cenzus pet odsto?

Politička slika u skupštinama gradova u Republici Srpskoj bila bi znatno drugačija da je cenzus na ovim lokalnim izborima umjesto tri odsto bio pet odsto, jer bi u tom slučaju brojne partije ostale bez predstavnika u gradskim parlamentima. Sigurno je samo da bi SNSD bio jedina stranka u Srpskoj koja bi u svim gradovima imala […]

U Srpskoj rođena 21 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođena je 21 beba, 10 djevojčica i 11 dječaka. U Banjaluci je rođeno osam beba, u Gradišci tri, u Bijeljini, Prijedoru, Zvorniku i Istočnom Sarajevu po dvije, a u Foči i Nevesinju po jedna beba, rečeno je Srni u porodilištima u ovim lokalnim zajednicama. Tri djevojčice i pet […]