Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Kovačević: Trivićeva izgubila kredibilitet (VIDEO)

23 Jun 2022
2 min.
Kovačević: Trivićeva izgubila kredibilitet (VIDEO)

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH i portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je, komentarišući sastanak PDP-ove Јelene Trivić i njemačkog diplomate Kristijana Šmita, da je Trivićeva izgubila sav kredibilitet i dignitet.

Kada bilo ko od narodnih poslanika uradi nešto što je protiv volje naroda, a volja naroda se izražava u Narodnoj skupštini, onda gubi i epitet “narodnog”. Ona više nije ni narodni poslanik, jer je uradila nešto protiv volje naroda Republike Srpske i Zaključaka NSRS – naveo je Kovačević.

Naglasio je da je volja naroda Srpske da ne postoji visoki predstavnik.

Kristijan Šmit može biti bilo šta, ali ne može biti visoki predstavnik – istakao je Kovačević.

Istakao je da je Trivićeva pristala da pogazi prava Srpske koja su data Dejtonskim sporazumom.

U Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma piše da se visoki predstavnik bira samo na način da ga sporazumom izaberu strane potpisnice Dejtonskog sporazuma, a to je i Republika Srpska. Srpska nije potpisala nikakav sporazum za bilo kakvog visokog predstavnika. Nije uslijedila ni rezolucija Savjeta bezbjednosti UN-a, što isto piše u Dejtonskom sporazumu da mora da se desi –  rekao je Kovačević.

Istakao je da lideri Srpske moraju da vode računa da interesi i prava Srpske budu zaštićeni.

A pravo Srpske je da bira visokog predstavnika. Pošto Srpska to nije uradila, tu su stvari potpuno jasne – pojasnio je Kovačević.

RTRS

Povezani članci

Višegrad: Danas memorijalni plivački maraton do Starog Broda

 Na rijeci Drini od Višegrada do Starog Broda danas će biti održan memorijalni plivački maraton u pomen na Srbe koje su ustaše ubile 1942. godineInicijator održavanja maratona je humanista Neven Jovanović, koji živi i radi u Londonu, a porijeklom je iz Goražda. Jovanović je istakao da će plivački maraton započeti rijekom Drinom od Andrićgrada do […]

Košarac: Politička potrošenost Mladena Bosića

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da su verbalni napadi Mladena Bosića na predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović dokaz njegove političke potrošenosti i promašenosti. – Mladen Bosić se izgleda probudio iz višegodišnjeg zimskog sna, ali to, na njegovu žalost, nikome nije korisno. Njegova silna želja da zablista neslavno je završila, kao i sve što […]