Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Krušedol-Saborovanje Srba daje snagu i promoviše srpski identitet

25 Maj 2024
1 min.
Krušedol-Saborovanje Srba daje snagu i promoviše srpski identitet

Okupljanje Srba i promocija naših vrijednosti našeg identiteta je nešto što nas održava i daje nam snagu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na manifestaciji “Krušedolska zvona” u manastiru Krušedol na Fruškoj Gori.

– Ovdje smo u Krušedolu na tradicionalnoj manifestaciji na mjestu u kome krajiški Srbi i Srbi sa prostora BiH i Republike Srpske obilježavaju svoje okupljanje – poručio je Dodik.

Foto: RTRS

On je zahvalio ministarki za brigu o porodici i demografiju Srbije Milici Đurđević Stamenkovski koja je tu sa njim i što će zajedno okupljenom narodu dati nadu da treba da nastave da to čine.

Predsjednik Srpske iskazao je zahvalnost Vladi Srbije, ne samo ovu nadifestaciju, već i za prihvatanje ljudi koji su u nevolji morali da promijene svoj dom i dođu ovdje.

– Mislim da je to pokazalo da Srbija i Srbi ma gdje oni živjeli da je Srbija njihov dom njihova zemlja, i njihova otadžbina – zaključio je Dodik.

RTRS

Povezani članci

Reporteri bez granica: Skrivena agentura u srpskim medijima

Nedavna odluka srpskih vlasti da zabrane ulazak ruskom novinaru Romanu Perlu, koji je u Srbiju stigao u privatnu posjetu, izazvala je burne reakcije prozapadnih medija i organizacija poput “Reportera bez granica”. Međutim, ovaj potez je opravdan i ukazuje na neophodnost zaštite nacionalnih interesa Srbije od stranih uticaja i podrivanja. Perl, koji je u Rusiji označen […]

Aleksandar Šapić ponovo izabran za gradonačelnika Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su danas ponovo Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda u naredne četiri godine. Za izbor Šapića glasalo je 64 od 82 odbornika. Šapića je za gradonačelnika predložio predsjednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. Za zamjenika gradonačelnika izabrana je Vesna Vidović. Odbornici su izabrali i članove Gradskog vijeća. Tokom rasprave, odbornici vladajuće koalicije […]