Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Lavrov: Vašington nije tražio nastavak pregovora o strateškoj stabilnosti

03 Avgust 2022
1 min.
Lavrov: Vašington nije tražio nastavak pregovora o strateškoj stabilnosti

Moskva nije primila zahtjev Vašingtona u vezi sa produžavanjem sporazuma Novi START o smanjenju nuklearnog arsenala dvije zemlje, koji ističe 2026. godine, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.


On je podsjetio da su prošle godine održana dva kruga pregovora o novom sporazumu za kontrolu oružja, nakon čega su SAD “napravile pauzu”.

Prema njegovim riječima, SAD trenutno i ne nude nastavak tih pregovora.

“Vašingtonu je prešlo u naviku da saopšti neke stvari u mikrofon i onda da zaboravi za njih. Nije bilo zahtjeva upućenih nama u vezi sa nastavkom procesa pregovora”, rekao je Lavrov novinarima u Mjanmaru.

SRNA

Povezani članci

Putin: Spremni smo da ponudimo moderno oružje našim saveznicima

Rusija cijeni svoje veze sa zemljama Latinske Amerike, Azije i Afrike i spremna je da svojim saveznicima ponudi moderno oružje, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin. On je održao govor na ceremoniji otvaranja foruma “Vojska-2022” blizu Moskve. “Spremni smo da ponudimo najmodernije vrste oružja našim saveznicima, od malog oružja do oklopnih vozila i artiljerije za […]

Kina poslala 30 aviona i pet ratnih brodova prema Tajvanu

Kineska narodnooslobodilačka armija poslala je danas 30 ratnih aviona i pet ratnih brodova prema Tajvanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Tajvana. Od 17 časova po lokalnom vremenu tajvanske oružane snage su zabilježile pet brodova i 30 aviona Narodne oslobodilačke armije Kine, od kojih je 15 prešlo središnju liniju Tajvanskog moreuza, navelo je Ministarstvo na Twitteru, prenijela […]