Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Lazar Matić novi nosilac kontinentalne sudijske licence u džiu džicu sportu

19 Septembar 2023
1 min.
Lazar Matić novi nosilac kontinentalne sudijske licence u džiu džicu sportu

Na sudijskom seminaru organizovanom od strane Ju Jitsu Internacionalne Federacije, održanom od 15. do 17. septembra u Podgorici, Lazar Matić iz Džiu džicu kluba “Slavija” bio je jedini učesnik iz Bosne i Hercegovine. 

Koracima svog uzora i trenera Danijela Blažića, Lazar je jedini sudija koji je tom prilikom promovisan u Kontinentalnu B sudijsku licencu, položivši teoretski i praktični dio izvanrednim ocjenama. 

Praktični dio polagao je sudivši otvoreno Balkansko prvenstvo na kojem je učešće uzelo blizu 1300 takmičara. 

Pri završetku takmičarske, Lazar se okrenuo sudijskoj karijeri u kojoj takođe ima velike ambicije.

Lazar važi za jednog od najtalentovanijih i najperspektivnijih sudija sa ovih prostora, s obzirom da je sa tek 19. godina postao kontinentalni sudija.

Iz kluba ističu da mu je cilj da postane sudijski ekspert.

Povezani članci

Počinje ABA liga, 14 timova u borbi za šampiona regionalnog košarkaškog takmičenja

Uktamicom u Splitu između istoimenog kluba i Studentskog centra počinje nova sezona u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi. Titulu šampiona brani Partizan koji je prošle sezone u finalu plej-ofa bio bolji od Crvene zvezde ukupnim rezultatom 3:2. Beogradski “vječiti” rivali novu sezonu ABA lige, ali i ostalih takmičenja započeće sa velikim ambicijama, ako je suditi na […]

Poljaci žele Olimpijske igre 2036. godine

Poljska će se takmičiti za organizaciju Ljetnih olimpijskih igara 2036. godine, najavio je predsjednik ove zemlje Andrzej Duda. Poljska je ovog ljeta bila domaćin Evropskih igara u Krakovu, Zakopaneu, Čorzovu, čime su porasle ambicije i za organizaciju najveće sportske smotre na planeti. „Nakon konsultacija sa Olimpijskim komitetom Poljske, ministrom sporta i vladom, želio bih da […]