Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljekari Pejić i Radonja na kongresu ORL-hirurgije glave i vrata u Istanbulu

07 Jun 2024
1 min.
Ljekari Pejić i Radonja na kongresu ORL-hirurgije glave i vrata u Istanbulu

 LJekari sa Odjeljenja otorinolaringologije i cervikovacijalne hirurgije /ORL i CFH/ bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Đorđe Pejić i Milan Radonja učesnici su 13. balkanskog kongresa otorinolaringologije – hirurgije glave i vrata i Trećeg Kongresa ORL-hirurgije glave i vrata asocijacije centralne i zapadne Azije, koji se održava u Istanbulu.


Iz Bolnice Srbija saopšteno je da je napredak u otorinolaringologiji i hirurgiji glave i vrata tema koja je obezbijedila relevantnost sastanka za delegate iz zemalja Balkana, te zemalja Centralne i Zapadne Azije i celog sveta.

Kongresni format uključuje glavna predavanja, simpozijume, okrugle stolove, panel-diskusije, video-sesije.

Ovaj događaj će okupiti na istom mjestu i u isto vrijeme naučnike i kliničare iz različitih zemalja, što će omogućiti razmjenu iskustava i ideja, sklapanje novih prijateljstava i saradnju, dodaje se u saopštenju.

Iz bolnice “Srbija” istakli su da su ponosni što su ljekari ove zdravstvene ustanove učesnici značajnog kongresa i što kontinuirano prate sve savremene smjernice kliničke prakse koje svakodnevno primjenjuju.

SRNA

Povezani članci

Na Palama u subotu veliki Naučni skup

 Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće domaćin 13. Naučnog skupa o temi “Pravo između zaštite i zloupotrebe”, na kojem je učešće najavilo 240 autora i koautora iz 26 zemalja svijeta, koji će biti održan u subotu, 26. oktobra, na Palama. Za učešće na Naučnom skupu, koji se organizuje povodom Dana Pravnog fakulteta, prijavili su […]

ŠG “Romanija” ove jeseni pošumljava 25 hektara zemljišta

Na području kojim gazduje sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija” ove jeseni biće pošumljeno 25 hekatara zemljišta za šta je obezbijeđeno 58.795 sadnica smrče, crnog i bijelog bora, rekao je Srni tehnički direktor Gazdinstva Goran Kosorić. Pošumljavanje se obavlja na lokalitetima Krnja jela, na području Skorlina i Maluši, lokalitetu Šenkovići, lokalitetu Jasik na području Rakitnice, na lokalitetu […]