Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljetna sezona na Jahorini počinje 27. juna; Pogodnosti za građane Istočnog Sarajeva, ali i cijele BiH

04 Jun 2024
2 min.
Ljetna sezona na Jahorini počinje 27. juna; Pogodnosti za građane Istočnog Sarajeva, ali i cijele BiH

Ljetna turistička sezona na Jahorini zvanično će početi 27. juna. 50 odsto popusta za stanovnike BiH na sve sadržaje i šest dana besplatnih atrakcija za stanovnike Istočnog Sarajeva, novina je koju su pripremili iz Olimpijskog centra. Posjetioce Jahorina očekuje veliki broj, u Evropi jedinstvenih, adrenalinskih sadržaja. Iz Olimpijskog centra navode da je ova firma, iako je planinu, kao i ostale zimske detinacije u posljednje dvije godine “zaobišao snijeg”, ostvarila dobit od 340 hiljada maraka.

Skaj dajv, dječija igrališta, adrenalinski park, panoramsko razgledanje gondolom, vodene aktrakcije samo su dio sadržaja u kojima će ovog ljeta uživati gosti iz cijelog regiona.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić rekao je da će na dan otvaranje sve aktrakcije biti besplatne, te da su ove godine pripremili niz pogodnosti kako za građane Istočnog Sarajeva tako i za cijele BiH.

“Pored toga što su nam svakako važni gosti iz regiona i sveta želeli smo da se posvetimo i našim domaćim turistimo i da najavimo da će Olimpijski centar čitavo leto imati popust od 50 odsto za sve državljane BiH. Takođe, imaćemo i šest dana kada će stanovnisi Istočnog Sarajeva moći doći da besplatno probaju sve sadržaje”, rekao je Ljevnaić.

Iako se Jahorina u posljednje dvije godine susrela sa “zelenim zimama”, odnosno sa malim količinama padavinama, Olimpijski centar ostvario je dobit u iznosu od 340.000 KM, izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek.

“Iako smo poslovali u ekstremno teškim uslovima iskazali smo dobit. Uvećali smo imovinu Olimpijskog centra za 26.000.000 KM. I to je najbolji rezultat svih ulaganja i poslovanja. Ova firma sa svom imovinom i biznisom na tržištu vrijedi 500.000.000 KM”, rekao je Elek.

Turizam je veoma značajna grana privrede za grad Istočno Sarajevo i njegove opštine. Gradonačelnik Lubiša Ćosić najavio je da će u saradnji sa Vladom Srpske i opštinama Pale i Trnovo, na čijoj teritoriji se nalazi Jahorina, biti izgrađena biciklistička i pješačka staza vrijednosti milion maraka.

“Plan je da u narednih deset dana završimo projektnu dokumentaciju, predstavimo je Vladi Republike Srpske i brzo dođemo do rješenja kako bi do polovine ili krajem sezone imali ovo realizovano. Činjenica je da ima mnogo posla na Jahorini i da taj posao ne može zaobići lokalne zajednice. Ne može samo Olimpijski centar da pokreće, moramo i mi da radimo i radićemo”, rekao je Ćosić

Gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću, rukovodstvo Olimpijskog centra je uručilo i zahvalnicu za najuspješnije realizovanu akciju čišćenja planine do sada.

RTRS

Povezani članci

Pale: DEMOS iznenađen saopštenjem SNSD-a

Iz Opštinskog odbora Demokratskog saveza /DEMOS/ Pale saopšteno je da su iznenađeni današnjim saopštenjem paljanskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata i nizom, kako kažu, iznesenih neistina i zlonamjernih komentara. Iz paljanskog DEMOS-a navode da je tokom proteklih osam godina ova partija predstavljala pouzdanog i stabilnog partnera ne samo SNSD-a, već i svih građana Pala, u daljem razvoju […]

Univerzitetu u Istočnom Sarajevu dodijeljena Erazmus povelja

Univerzitetu u Istočnom Sarajevu dodijeljena je Erazmus povelja u visokom obrazovanju od 2021. do 2027. godine čime je prepoznata posvećenost Univerziteta ka unapređenju kvaliteta rada i nastave, kao i internacionalizaciji i unapređenju međunarodne saradnje, posebno u razmjeni studenata i osoblja i učešću u međunarodnim projektima. Ova povelja je osnovni uslov za sve visokoškolske ustanove koje […]